Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan NV300 Concept-van má být zhmotněným snem řemeslníků na cestách

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Nissan ve spolupráci se Studio Hardie představil v rámci letošního autosalonu v Bruselu atraktivní NV300 Concept-van, který má zdůrazňovat všestrannost výchozího sériového modelu NV300.

Nissan NV300 doplňuje v nabídce lehkých užitkových vozidel japonské značky model NV200 a nahrazuje již nevyráběný Primastar, který byl dvojčetem předchozí generace Renaultu Trafic.

Nissan model NV300 veřejnosti poprvé odhalil v rámci Mezinárodního veletrhu užitkových vozidel IAA v Hannoveru na podzim roku 2016. Tento lehký užitkový vůz se díky vlastnímu provedení masky chladiče a kapoty motoru liší od svého výše zmíněného francouzského příbuzného a rovněž od sesterských modelů Opel Vivaro a Fiat Talento.

Nissan NV300 Concept-van se od výchozího sériového modelu NV300 prakticky nijak neliší svým exteriér, provedením kabiny řidiče či technikou ukrytou pod kapotou, ale může se pochlubit atraktivním a především praktickým provedením a vybavením nákladového prostoru, za nímž stojí Studio Hardie, uznávané designové studio z Velké Británie.

Koncept NV300 představený na autosalonu v Bruselu má totiž nákladový prostor upraven do podoby mobilní dílny pro kreativní profesionály v oboru zpracování dřeva. Tato pojízdná truhlářská dílna zaujme svým provedením, praktickým uložením nářadí i některými prvky výbavy.

Z nich si nejvíce pozornosti zaslouží přenosné baterie Energy Roam s kapacitou 700 Wh a výstupním výkonem 1 kW pro pohon elektrického nářadí. Tyto baterie mohou být dobíjeny prostřednictvím solárních panelů na střeše vozu a jsou voděodolné.

Nissan NV300 Concept-van se svou atraktivní mobilní dílnou nemíří do sériové výroby, ale demonstruje široké možnosti využití dnešních lehkých užitkových vozidel, které se nemusí nutně omezovat pouze na přepravu materiálu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

23. 1. 2019 19:01
dodávka
Super nápad, také jsem řemeslník a takové auto jsem vždycky chtěl, v nabídce žádné automobilky však nic takového nebylo a tak jsem si našel ojetou dodávku na [odkaz] Celou jsem ji přestavěl a upravil k mým potřebám. Ve výsledku tak mám v nákladním prostoru skříňky s nářadím a mnoho dalším modifikací.
23. 1. 2019 13:37
nepoužitelné
Jako showcar fajn, ale toto dělal někdo, kdo řemeslo viděl tak z ponorky. Pro dřevozpracující obor nepoužitelné. Buď mám vevnitř ponk, kde si nějakou součást dodělám, nebo mám regály, kde upnu systémové kontejnery (festool apod.). Představa, že někde přijedu a na stavbě otevřu dveře a dělám u auta, abych měl volně zastrčené nářadí k dispozici je úplně mimo.
Toto může vyhovovat max designérům - modelářům, kteří ovšem na práci moc nesáhnou.
Auta, které vybavují firmy zabávající se dílenskými vestavbami vypadají jinak...