Salah v Liverpoolu napodobuje Suáreze, bohužel i v simulování

Salah v Liverpoolu napodobuje Suáreze, bohužel i v simulování

Hodně společného mají Mohamed Salah a Luis Suárez. Oba dva budou za pár let jistě ve velmi dobré vzpomínat na angažmá v Liverpoolu. Oba dva za Reds dávali spoustu branek a oba dva se až příliš ochotně poroučeli na trávník. Právě přílišné simulování je nyní egyptskému kanonýrovi vytýkáno.

V loňské sezoně zasypával Salah góly jednoho soupeře za druhým a získal korunu pro krále střelců, kterou uzmul Harry Kanovi z Tottenhamu. V tomto ročníku už to takové galapředstavení není, přesto s šestnácti trefami vede tabulku kanonýrů Premier League.

Ale mohlo být ještě lépe. Kdyby řadu situací dohrával místo toho, aby se ochotně poroučel na trávník ve snaze vymodlit si zapískání nedovoleného zákroku.

Alespoň tak to vidí bývalý forvard Reds John Aldridge, podle kterého je hranice mezi lehkým kontaktem a simulováním velmi tenká a Salah ji často překračuje.

„K zemi chodí až příliš snadno. Vidět to bylo v utkání s Crystal Palace, když ho Mamadou Sakho ve vápně lehce trefil do nohy a Salah šel k zemi. Ale nepískalo se. Sudí totiž vědí, že Egypťan často simuluje a podle všeho si mysleli, že to byl i tento případ. Mělo se pískat? Rozhodčí by si pokutový kop jistě obhájil. Teď si ale bude muset Salah dávat pozor, aby se mu nestalo to samé, co Suárezovi,“ řekl Aldridge.