Město Děčín rozšíří svoz bioodpadu o další lokality
Foto, zdroj: Magistrát města Děčín
Děčín

Děčín - Město Děčín rozšíří svoz bioodpadu o další lokality. Ke stávajícím svozovým trasám přibyde letos část Děčína III – Staré Město a část Děčína XXVII – Březiny.
Hnědé nádoby se budou vyvážet v období od dubna do října vždy v sudý čtvrtek.

„Systém svozu bioodpadu rozšiřujeme postupně každý rok o další části města, abychom umožnili občanům třídění odpadu. Lidé z lokalit, kde se zatím bio nesváží, mohou využít zdarma sběrný dvůr Pískovna po celý rok,“ vysvětlil Jiří Anděl, náměstek primátora.
Svoz bioodpadu se v Děčíně začal zavádět již v roce 2007, kdy byly vybrány první dvě pilotní lokality. Do dalších částí města se začal svoz biologicky rozložitelného odpadu rozšiřovat postupně od roku 2016. Letos již bude město hnědé nádoby vyvážet v 19 lokalitách.
Přehled ulic, kde se bude nově bioodpad svážet:


Děčín 3 – Staré Město, Litoměřická, 5. května, Rytířská, Roudnická, Zelená, Oblouková, Žerotínova, Rakovnická, Přemyslova a ul. Březová k viaduktu. Současně budou tyto ulice sloužit jako stanoviště pro ostatní ulice (např. Ploučnická, Kladenská, Úzká,..), kam se svozová technika nedostane.


Děčín 27 – Březiny, Českolipská po celé délce, která bude sloužit také jako stanoviště pro ostatní ulice. Další stanoviště bude u autoservisu – točna MHD.
Hnědé sběrné nádoby o velikosti 140 l a 240 l si můžete telefonicky objednat na odboru komunikací a dopravy v průběhu měsíce března na telefonním čísle 775 866 178 nebo 412 593 232 – p. Cermanová.

Zdroj: stránky Magistrátu města Děčín

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru