Ostrák má všechny předpoklady, aby se prosadil. Absolutně mu věříme, hlásí v 1. FC Köln

Ostrák má všechny předpoklady, aby se prosadil. Absolutně mu věříme, hlásí v 1. FC Köln

Český teenager Tomáš Ostrák zvolil dva a půl roku zpět zahraniční cestu a od léta 2016 patří do struktur německého 1. FC Köln, jehož áčko je momentálně ve druhé bundeslize, nicméně vzhledem k současnému druhému místu a nevelké ztrátě na vedoucí Hamburk má nepochybně postupové ambice.

Bývalému hráči Frýdku-Místku se u Rýna věří, což potvrzuje i skutečnost, že osmnáctiletý útočící záložník podepsal na současné adrese dlouhodobý kontrakt, který trvá do 30. června 2022.

"Tomáš udělal další obrovský skok ve své kariéře. V devatenáctce je klíčovým hráčem, jeho výkonnost je vysoká a stabilní a usilovně pracuje na dosažení svých cílů," citoval iSport.cz slova hlavního trenéra Kolína Markuse Anfanga, který si českou naději vzal i na zimní soustředění a dal mu šanci v přípravných duelech proti Mallroce (0:1) a Groningenu (3:1).

To, že by brzy mohl nastupovat před plným Rhein Energie Stadion pro více než 50 tisíc diváků, pak potvrdil i sportovní ředitel Kozlů Armin Veh. "Má všechny předpoklady, které potřebujete k tomu, abyste se prosadili. Absolutně mu věříme," vzkázal ostřílený funkcionář, jehož slova vyšla v Deníku Sport.

A co dojmy kapitána kolínské devatenáctky, který by rád uzmul mládežnický bundesligový titul? "Profesionální smlouva je pro mě splněný sen, ale je to jen začátek. Zatím neumím říct, co bude dál směrem k áčku, to hlavní je teď sezona v devatenáctce. To je pro mě aktuálně největší výzva," prozradil na iSport.cz samotný Ostrák, jehož premiérová nominace na soutěžní duely by mohla dorazit již v průběhu jara.