Hlavní obsah

Na MS cyklokrosařů se opět představí 20 Čechů, pojede i Nash

Praha

Zkušená závodnice Kateřina Nash nechybí podle předpokladů v nominaci českých cyklokrosařů na světový šampionát, který se pojede během prvního únorového víkendu v dánském Bogense. Do nominace pro vrchol sezony se stejně jako loni vešly dvě desítky reprezentantů.

Foto: Michal Červený

Kateřina Nash na archivním snímku.

Článek

Český cyklokros bude mít na severu Evropy zastoupení ve všech věkových kategoriích. Pro nejprestižnější závod elitní mužské kategorie, který závodní program tradičně uzavře, dostanou prostor Michael Boroš, Jan Nesvadba a Tomáš Paprstka. Boroš před týdnem a půl získal na mistrovství republiky v Holých Vrších třetí titul za sebou.

Rovněž mezi ženami bude mít česká výprava tři zástupkyně. Vedle jednačtyřicetileté Nash, držitelky světových bronzů z let 2011 a 2017, jež bude zároveň i jednou z nejžhavějších medailových nadějí v Dánsku, se na start postaví Pavla Havlíková a Karla Štěpánová. Rovněž Havlíková vyhrála domácí šampionát potřetí v řadě a celkově už pošesté v kariéře.

"Na mistrovství světa musím cestovat kvůli povinnostem v UCI. A tím, že tam budu, tak si říkám - proč nezávodit? Tedy pokud mě ještě tým vybere a budu nominovaná," řekla před dvěma měsíci po závodě Světového poháru v Táboře Nash, která je od této sezony prezidentkou komise sportovců Mezinárodní cyklistické unie (UCI).

Nominace ČR na mistrovství světa v Bogense:
Muži elite:
Michael Boroš
Jan Nesvadba
Tomáš Paprstka
Muži do 23 let:
Josef Jelínek
Tomáš Kopecký
Daniel Mayer
Jakub Říman
Šimon Vaníček
Junioři:
Karel Camrda
Tomáš Ježek
Jakub Ťoupalík
Jan Zatloukal
Daniel Žvak
Ženy elite:
Pavla Havlíková
Kateřina Nash
Karla Štěpánová
Ženy do 23 let:
Nikola Bajgerová
Jana Czeczinkarová
Kamila Janů
Elizabeth Ungermanová

Reklama