Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nominaci na cyklokrosové mistrovství světa si vysloužilo 20 Čechů, hvězdou bude Nash

Stejně jako v loňském roce se do nominace pro vrchol cyklokrosové sezony vešlo dvacet reprezentantů. Podle předpokladů v ní neschází ani Kateřina Nash, která má na kontě dvě bronzové medaile z let 2011 a 2017. Šampionát se uskuteční během prvního únorového víkendu v dánském Bogense. 

Český cyklokros bude mít na severu Evropy zastoupení ve všech věkových kategoriích. Pro nejprestižnější závod elitní mužské kategorie, který program MS tradičně uzavře, dostanou prostor Michael Boroš, Jan Nesvadba a Tomáš Paprstka. Prvně jmenovaný získal před týdnem a půl na MČR v Holých Vrších třetí titul za sebou.

Rovněž mezi ženami bude mít národní výprava tři zástupkyně. Vedle jednačtyřicetileté Nash, jež bude opět jednou z nejžhavějších nadějí na zisk cenného kovu, se v Dánsku představí Pavla Havlíková a Karla Štěpánová. Podobně jako výše zmíněný Boroš vyhrála i Havlíková domácí šampionát potřetí v řadě a celkově už pošesté v kariéře.

"Na mistrovství světa musím cestovat kvůli povinnostem v UCI. A tím, že tam budu, tak si říkám - proč nezávodit? Tedy pokud mě ještě tým vybere a budu nominovaná," řekla před dvěma měsíci po závodě Světového poháru v Táboře Nash, která je od této sezony mimo jiné i prezidentkou komise sportovců Mezinárodní cyklistické unie (UCI).

Nominace ČR na mistrovství světa v Bogense:

Muži elite: Michael Boroš, Jan Nesvadba, Tomáš Paprstka.

Muži do 23 let: Josef Jelínek, Tomáš Kopecký, Daniel Mayer, Jakub Říman, Šimon Vaníček. Junioři: Karel Camrda, Tomáš Ježek, Jakub Ťoupalík, Jan Zatloukal, Daniel Žvak.

Ženy elite: Pavla Havlíková, Kateřina Nash, Karla Štěpánová.

Ženy do 23 let: Nikola Bajgerová, Jana Czeczinkarová, Kamila Janů, Elizabeth Ungermanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články