Gonzáles Skuhravého potěšil. V útočné fázi bude pro Duklu hodně zajímavý...

Gonzáles Skuhravého potěšil. V útočné fázi bude pro Duklu hodně zajímavý...

Drobný šítrek Pablo Gonzáles Juarez, jenž působil před příchodem na dejvickou Juliscu ve španělské Salamance, byl při své premiéře v barvách Dukly s Příbrami (4:0) hodně vidět a to i přesto, že mu vstřelený gól nebyl uznán a na branku svého mužstva pouze asistoval.

Trenér Roman Skuhravý svého pětadvacetiletého nováčka s posledními zkušenostmi ze třetí španělské ligy, který se v české metropoli upsal do léta 2021, chválil. "Pablo mě potěšil. Dal jsem mu jediný úkol, protože s námi neabsolvoval moc tréninků. Řekl jsem mu: Máš volnou pozici. Nemusel mě přesvědčovat, jaký je fotbalista. Víme, koho jsme v něm přivedli. Až se s ostatními sehraje, bude pro nás v útočné fázi hodně zajímavý," předpověděl bývalý stratég Opavy či Jablonce, jehož slova vyšla v Deníku Sport.

Čím vším by mohl být pro momentálně poslední tým Fortuna:ligy křídelník zajímavý? "Ukázal to už proti Příbrami. Nabíhal z druhé vlny a přihrával na první gól. Má správné vidění situace, cítí hru mezi řadami. Byl jsem spokojený i s jeho pracovitostí. A navíc: zjistil, co ho v Česku čeká, to je taky fajn," pokračoval na iSport.cz šéf Podaného, Hanouska, Holendy a spol na adresu univerzála, jenž prošel mládežnickými strukturami Villarrealu a Atlétika.

A co bude chtít - i s jeho službami - Dukla praktikovat od dvacátého ligového kola výše? "Chceme mít silnou kontrolu míče a být nebezpeční pro soupeře. Gólové situace, které jsme si proti Příbrami vypracovali, byly přesně z toho, co chceme hrát. Čili daleko víc hráčů v útočné fázi a větší aktivita. To mě těší ze všeho nejvíc," uzavřel v Deníku Sport kouč, jehož tým v pátek narazí na Dynamo Drážďany, pro které půjde o generálku na jarní start druhé bundesligy.