Dnes Sobota - jasno 20°C
Zítra Neděle - skorojasno 24°C
Sobota 27. 4. 2024
Svátek má Jaroslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Základní škola Trávníčkova v Praze 13 se dočkala nové kuchyně
Foto: FB Praha 13

Základní škola Trávníčkova v Praze 13 se dočkala nové kuchyně

Dnes byla otevřena nová školní kuchyně a jídelna na Základní škole Trávníčkova. Stavbu slavnostně uvedli do provozu starosta Prahy 13 David Vodrážka, místostarostka Marcela Plesníková a předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání MHMP Mariana Čapková.

I v letošním roce pokračuje městská část Praha 13 v důležitých investicích do školních zařízení. Nové kuchyně a jídelny se tak po ZŠ Kuncova dočkala také základní škola Trávníčkova. Kompletní stavební projekt, včetně vybavení, za bezmála 62 milionů Kč byl zrealizován za necelých devět měsíců.

„Oceňuji, že se podařilo dokončit náročnou stavbu a vybavit kuchyň potřebným zařízením v poměrně krátkém čase. V součinnosti s magistrátem jsme mohli vytvořit dětem a pedagogům příjemné zázemí, které poslouží dalším vlnám nových žáků, kteří se budou vzdělávat na této škole,“ řekl při otevření starosta David Vodrážka. „Naše velké díky patří nejen magistrátu, ale také stavařům a dodavatelům vybavení, kteří se zasloužili o hladký průběh celého stavebního projektu,“ řekla místostarostka Marcela Plesníková. „Věřím, že dětem tady bude chutnat,“ dodala.

Nová budova kuchyně a jídelny je se školou propojena chráněným průchodem. Kuchyně denně uvaří zhruba tisíc obědů, jídelna při svém naplnění pojme 332 strávníků. Díky své kapacitě a separátnímu vchodu může kuchyně připravovat obědy také pro seniory z naší městské části. Jinak se zde bude samozřejmě vařit primárně pro žáky a zaměstnance školy.

Zajímavostí ve vybavení kuchyně je výkonný kotel Variomix, který je v různých režimech schopen připravit celou škálu nejrůznějších jídel. Kuchyně ZŠ Trávníčkova je držitelem certifikátu Zdravá školní jídelna. Kuchařky jsou proškoleny pro přípravu dietních jídel obsahujících zásady šetřící a bezlepkové diety.
travnickova-1


Senior utonul v řepském bazénu

25. dubna 2024 ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

25. dubna 2024 v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru