Barcelonská jednička už má dost upřednostňování Neuera

Barcelonská jednička už má dost upřednostňování Neuera

V Katalánsku působící Marc André ter Stegen by rád byl novou jedničkou německého národního mužstva, jehož poslední velký úspěch se zrodil v roce 2014.

Trenér německé reprezentace Joachim Löw přitom nedávno prohlásil, že až do Eura 2020 bude mezi třemi tyčemi upřednostňovat zkušenějšího Manuela Neuera z Bayernu Mnichov, který brzo oslaví třiatřicáté narozeniny.

Právě odchovanec Schalke 04 dostal před trojnásobným mistrem LaLigy přednost také na posledním světovém šampionátu v Rusku. To vše i přesto, že předtím dlouhé měsíce pauzíroval kvůli zranění. "Bylo to frustrující. Teď chci ale být nejlepší brankář v Německu," nechal se slyšet muž s jednadvaceti mezinárodními vystoupeními.

"Chci být v bráně i na reprezentační úrovni. Co můžu udělat a ovlivnit je podávat dobré výkony, být zdravý a na nejvyšší fyzické úrovni," pronesl bývalý gólman Borussie M´gladbach.

"Udělám všechno pro to, aby se trenér rozhodl, že jedničkou budu já," doplnil šestadvacetiletý strážce svatyně, jenž už je několik let v Barceloně.