23. ledna 2019 • 20:45

Liberec zdolal Neftči Baku, Karviná remizovala s Mariborem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vstoupili vítězně do herního soustředění v Turecku, kde dnes porazili vedoucí tým ázerbájdžánské ligy Neftči Baku 2:1. Karviná uhrála cennou bezbrankovou remízu na půdě lídra slovinské ligy Mariboru a Olomouc v domácích podmínkách rozstřílela druholigovou Jihlavu 5:0.



Liberec v Antalyi po špatném vyběhnutí brankáře Nguyena prohrával, ale pak otočil skóre. V 36. minutě se po centru prosadil Matěj Hybš a hned v úvodní minutě druhé půle z podobné pozice na zadní tyči obrátil stav Jan Mikula.

"Jedná se o kvalitního soupeře, který hraje pravidelně minimálně předkola evropských pohárů. Dobře jsme se na ně připravili, ale nezapomínejme, že je to pouze příprava. S výsledkem jsem spokojený, ale herně to bylo hlavně v posledních 20 minutách slabší. Na konci zápasu jsme se pouze snažili udržet výsledek," řekl pro klubový web liberecký trenér Zsolt Hornyák, který testoval belgického záložníka Jasona Bourdouxheho.

Zatímco před týdnem Jihlava v přípravě překvapivě zvítězila 2:0 v Mladé Boleslavi, proti dalšímu ligovému soupeři Olomouci už neuspěla a prohrála 0:5. Dva góly Hanáků dal Tomáš Zahradníček, další branky přidali Jakub Plšek, Šimon Falta a Milan Lalkovič. Nejméně čtyři velké šance měla i Jihlava, ale v koncovce zcela propadla.

Karviná si připsala druhou bezbrankovou remízu za sebou. V Mariboru byla aktivnější v první půli, po změně stran hrozili více domácí, ale gól nepadl.

"Remíza je asi zasloužená. Z našeho pohledu to bylo jako na houpačce - chvíli dobré pasáže, chvíli zase pasáže s mnoha nepřesnostmi a zbytečnými ztrátami. Oba týmy si vytvořily nějaké šance. Mrzí mě, že jsme žádnou nedotáhli, na druhou stranu proti tak kvalitnímu týmu na jeho vlastním trávníku neinkasovat je slušná vizitka defenzivy," uvedl pro klubový web karvinský kouč Norbert Hrnčár.

Výsledky přípravných fotbalových utkání:

Slovan Liberec - Neftči Baku 2:1 (1:1)
Branky: 36. Hybš, 46. Mikula - 21. Abbasov.
Sestava Liberce: Nguyen - Koscelník (46. Mikula), Karafiát, Lehoczki (63. Kačaraba), Hybš - Breite, Oscar - Oršula (63. Malinský), Bourdouxhe (46. Nešický), Pešek (46. Potočný) - Musa (63. Pázler). Trenér: Hornyák.

Sigma Olomouc - Vysočina Jihlava 5:0 (3:0)
Branky: 25. a 31. Zahradníček, 40. Plšek, 78. Falta, 80. Lalkovič.
Sestava Olomouce: 
I. poločas
: Mandous - Štěrba, Beneš, Jemelka, Sláma - Zahradníček, Kalvach, Plšek, Houska, Texl - Nešpor.
II. poločas: Mandous - Látal, Kotouč, Polom, Vepřek - Sláma (65. Texl), Lalkovič - Falta, Plšek, Chytil - Yunis. Trenér: Jílek.

Maribor - MFK Karviná 0:0
Sestava Karviné: Berkovec - Moravec (46. Čolič), Krivák, Rundič, Djordjevič (46. Guba) - Faško (65. Suchan), Smrž (46. Dramé), Budínský (46. Bukata) - Ba Loua (76. Lingr), Wágner (65. Galuška), Záhumenský. Trenér: Hrnčár.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud