Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Silnice v jižních Čechách jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. V některých částech kraje mrholí a mrholení namrzá. Silničáři vyjeli přes v noc v několika okresech s veškerou technikou. ČTK to dnes řekla dispečerka Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Kateřina Řepová. Podle meteorologů hrozí ráno a dopoledne ojediněle ledovka. Nejnižší teplotu v kraji naměřili dnes na Rokytské slati na Šumavě, minus 10,4 stupně Celsia.

Mrholí nyní na Českobudějovicku a Strakonicku. Kromě okresů České Budějovice a Tábor jsou v ostatních částech kraje místy mlhy. Dálnice jsou mokré a sjízdné bez omezení, silnice prvních tříd sjízdné se zvýšenou opatrností. Veškerou techniku nasadili silničáři v noci kvůli mrznoucímu mrholení na Českobudějovicku, Prachaticku i Strakonicku.

Nejnižší teplotu naměřili dnes meteorologové na Rokytské slati, minus 10,4 stupně Celsia. Na Jezerní slati bylo minus 10,1 stupně. Ve středních a nižších polohách bylo od minus 3,5 do minus sedmi stupňů. "Bylo to dnes zakryté oblačností, takže pokles (teplot) nebyl tak výrazný," řekl ČTK Václav Kubišta z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle meteorologů bude dnes v kraji převážně zataženo, místy slabé občasné sněžení. Nejvyšší denní teploty minus pět až minus dva stupně, v 1000 metrech na horách kolem minus sedmi.

 

Autoři

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský, Jihočeský kraj, Rokytská slať, Šumava, okres České Budějovice, okres Strakonice, České Budějovice, Tábor, Český hydrometeorologický ústav, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.