Vrbu remíza s Číňany nenadchla: Pokud jdete tři na gólmana a nedáte gól, tak je to velice zvláštní

Vrbu remíza s Číňany nenadchla:  Pokud jdete tři na gólmana a nedáte gól, tak je to velice zvláštní
OBSAHUJE OHLASY

Viktoria má za sebou první přípravné vystoupení na španělském soustředění. S čínským Wu-chanem Čuo-er remizovala 1:1, s tím, že autorem jediné západočeská branky byla slovenská posila Erik Pačinda, který zužitkoval pas další nové akvizice Plzně Joela Kayamby.

Jeho bilance je zatím výstavní. Čtyři starty a čtyři branky. "Já hlavně chci, abychom vyhrávali v soutěžních zápasech. Je jedno, kdo dává góly, jsme jeden tým, jedna parta. Jsme v přípravě a věřím, že i další zápasy nám ukážou případné slabé stránky a na ligu budeme připraveni," uvedl na webu fcviktoria.cz zkušený krajní záložník.

Jednoho z nováčků kádru chválil také Pavel Vrba. "Je samozřejmě dobře, že dává góly. Spousta hráčů měla také na noze nebo na hlavě další branku, a je škoda, že jsme už nic neproměnili," pokračoval muž zodpovědný za výkony a výsledky souboru z Doosan arény.

A jak hodnotil uktání jako celek? "Potkali jsme se s týmem, který má jinou úroveň než soupeři, s nimiž jsme hráli doma. Herně jsme to zvládli velice dobře, ale má to jedinou vadu – ve druhém poločase jsme mohli zápas rozhodnout v náš prospěch asi ze čtyř šancí, které jsme neproměnili. Pokud jdete tři na gólmana a nedáte gól, tak je to velice zvláštní. Ale jsou to situace, které, doufám, v brzké době proměňovat budeme. Většina hráčů odehrála 90 minut a splnilo to to, co jsme chtěli. Postupně se věci posouvají dál a doufám, že na začátku jara budeme v plné síle a kvalitě," doplnil bývalý stratég Anži Machačkala či české reprezentace, jehož slova vyšla na stránkách fcviktoria.cz.

Ve čtvrtek proti maďarskému celku Puskás Akadémia by měli dostat příležitost další hráči, kteří ve středu nehráli, nebo nastoupili jen na patnáct minut.