Na úřad se mohou lidé nově objednat, zmizí tak fronty a čekání
Rezervační systém. Foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Městský úřad Bílina spustil nový rezervační a vyvolávací systém, díky kterému se lidé budou moci ke konkrétnímu úředníkovi předem objednat nebo on-line zjistí, kolik lidí případně čeká ve frontě. “Lidé se mohou objednat přímo na konkrétní den a hodinu přes rezervační formulář na internetových stránkách města. Vyhledají si dobu, která je volná, a vyplní jednoduchý formulář. Následně jim přijde na e-mail výzva k potvrzení objednávky, aby nedocházelo ke zneužívání rezervací,” vysvětlil vedoucí oddělení IT Miloslav Dvořák.

Rezervační systém je k dispozici na www.bilina.cz, v pravé nabídce dole. Po rozkliknutí si lidé vyberou z požadovaných činností. Nyní je k dispozici objednání na vyřízení občanských průkazů a cestovních dokladů, evidence obyvatel, místní poplatky, řidičské průkazy, evidence motorových vozidel a dovoz vozidel. Po výběru lze určit den a hodinu návštěvy. Pak zájemce vyplní své jméno, e-mail a případně i telefonní číslo a odešle objednávku. Na e-mail následně obdrží výzvu k potvrzení objednávky a také čtyřmístný kód. Ten se zadá do terminálu po příchodu na úřad. “Do kanceláře budou lidé vyzváni v objednanou hodinu, čas se však může mírně lišit, když je v kanceláři předešlý návštěvník, který si vyřizuje své požadavky,” doplnil vedoucí oddělení IT.

Na webových stránkách pod kolonkou Rezervační systém je také k dispozici on-line náhled Monitoring pobočky, kde lidé zjistí, kolik přepážek je v provozu a kolik lidí na ně čeká.

Na jednotlivých pobočkách nyní již funguje také vyvolávací systém. Návštěvník po příchodu na terminálu označí svou pobočku a vyjede mu lístek s pořadovým číslem. Na monitoru poté zjistí, kolik lidí je před ním a na jakou přepážku má jít. Všechny přepážky jsou označeny, že podléhají vyvolávacímu systému, s popisem fungování tohoto systému a v případě nejasností se lidé mohou zeptat ostrahy ve vstupní hale úřadu či přímo pracovnic na jednotlivých přepážkách.

Rezervační a vyvolávací systém byl spuštěn v rámci projektu Elektronické služby města Bíliny, který je financován z Integrovaného regionálního operačního programu. Služby v rámci projektu se budou i dále rozšiřovat, například elektronickým docházkovým systémem ve školských zařízeních. O těchto službách budeme dále informovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru