Vitra představuje novou kolekci doplňků pro jaro a léto 2019

24. Leden 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 16405

Švýcarská značka Vitra uvedla první novinky letošního roku na mezinárodním veletrhu v Kolíně nad Rýnem. Jádro kolekce tvoří klasické vzory a předměty, které navrhli designéři Alexander Girard, George Nelson, Jasper Morrison a Charles a Ray Eamesovi. Ve Vitra Accessories Collection jsou kromě klasických produktů také kousky od současných designérů. Celá kolekce se vyznačuje autentičností, radostí a hravostí.

Hexagonal Containers, Jasper Morrison (2018)

Hexagonal Containers od britského designéra Jaspera Morrisona dokazují jeho nezaměnitelný cit pro proporce a materiály. Z kompaktních šestihranných nádobek se dají vytvářet hezké kombinace. Jsou praktické a hravé a můžete si do nich ukládat náčiní a drobné předměty. Jsou také bytelné, keramické, stabilní a jejich jemný chladný povrch je nadmíru příjemný na omak. Hexagonal Containers se prodávají v sadách po třech rozměrově odstupňovaných kusech a jsou dostupné ve světle šedé, tmavě zelené a rezavě oranžové barvě.

Hang it all s kuličkami z borovicového dřeva, Charles a Ray Eamesovi (1953)

Věšák Hang it all od Charlese a Ray Eamesových s typickými výrazně barevnými dřevěnými kuličkami se už dávno stal designovou ikonou. Vitra nyní nabízí novou, bílou kovovou konstrukci v kombinaci s lakovaným borovicovým dřevem.

Environmental Wall Hanging, Alexander Girard, 1971

Alexander Girard začal v roce 1971 vytvářet sítotiskové grafiky, které měly vnést do kancelářského prostředí trochu lidského tepla. Nazval je Environmental Enrichment Panels. Vitra je teď znovu představuje pod názvem Environmental Wall Hangings – vyrábí je ve spolupráci s Girard Studiem, které vedou Girardovi dědicové. Série zahrnuje několik vysoce kvalitních, různě velkých textilních panelů.

Graphic Print Pillow, Alexander Girard, 1961

Alexander Girard v mnoha návrzích textilií, které tvořily jádro jeho díla, prokázal, že je mistr barev, vzorů a textur. Na polštářích Graphic Print Pillow se objevuje několik jeho výrazných, nezaměnitelných motivů. Vitra právě doplnila pět let starou kolekci o nový motiv International Love Heart. Motiv Snake je nyní k dostání v ostře modrém odstínu. Upravenou kolekci tvoří ještě verze motivu Love Heart a Eyes. Motiv International Love Heart je k dostání pouze v rámci Girard Collection jaro/léto 2019.

 

Metal Wall Relief, International Love Heart, Alexander Girard, 1961

Designér Alexander Girard věnoval všem viditelným plochám interiéru stejnou pozornost. Nástěnné dekorace Metal Wall Reliefs vycházejí z motivů, které Girard vytvořil pro restauraci The Compound a do svého domu v Santa Fe. Nový Metal Wall Relief – International Love Heart – jako první objekt v téhle produktové řadě kombinuje výrazný tvar s tištěným motivem. Tenhle jedinečný design se slovem „láska“ v mnoha jazycích svědčí o Girardově celoživotním zájmu o nejrůznější jazyky.

Girard Collection jaro/léto 2019

Vitra vůbec poprvé vytváří z několika produktů sezónní kolekci, která se bude prodávat jen po omezenou dobu – Girard Collection jaro/léto zahrnuje verze stávajících a nových doplňků se sladěným designem.  V kolekci naleznete polštář Graphic Print Pillow, International Love Heart, podnos Classic Tray, International Love Heart, blahopřání, International Love Heart, dekorativní panel Environmental Wall Hanging, Black & White, dekorativní panel Environmental Wall Hanging, Geometric A a hrnek, Geometric A.

Galerie