Výročí sametové revoluce připomene seriál s mezinárodními hvězdami

Výročí sametové revoluce připomene seriál s mezinárodními hvězdami
Bez vědomí (Tatiana Pauhofová) | ©2019 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are the property of Home Box Office, Inc.
Ivan Zachariáš, Tereza Polachová, Jan Velický, Jan Bílek (I)
Tereza Polachová | HBO
Bez vědomí je televizním scenáristickým debutem Ondřeje Gabriela, jako režisér série se vrací Ivan Zachariáš, který pro HBO Europe natočil společně s Alicí Nellis ceněnou a diváky oblíbenou Pustinu. Na sérii se jako odborný poradce podílel také spolupracovník CIA a světově uznávaný expert na špionážní techniku H. K. Melton.
David Nykl
Bez vědomí | HBO
Podzim 1989. Sovětské impérium ve východní Evropě se otřásá v základech. Ve vzduchu visí změna. Neví se však, kdy přijde a jakou podobu bude mít. Profesionální houslistka Marie (Tatiana Pauhofová) a její politicky aktivní manžel Viktor (David Nykl) se po dvanácti letech londýnského exilu vracejí do Prahy. Rodinná návštěva se však brzy mění v drama. Marie skončí v nemocnici a když se probere z bezvědomí, její manžel je pryč a nikdo neví, kam zmizel.
Bez vědomí se odehrává v předvečer a v průběhu bouřlivých politických změn v Československu, a proto je jeho premiéra symbolicky stanovena na konec roku 2019, kdy budou probíhat oslavy 30. výročí Sametové revoluce.
Hattie Morahan
Bez vědomí - Hattie Morahan | HBO
Tereza Polachová, kreativní producentka HBO Europe, dodává: "I když se příběh odehrává v 80. letech, je naprosto aktuální i pro naši polarizovanou společnost. Je vyprávěn z Mariina úhlu pohledu, čímž typicky mužský žánr získává další rozměr. Tím, že je špionážní příběh netradičně vyprávěn očima napohled průměrné ženy, vzniká fascinující, působivé a přitažlivé drama, které baví nejen nás, ale pevně doufáme, že zaujme i co nejširší publikum."
Ivan Zachariáš
Zuzana Stivínová ml., Jaroslav Dušek