Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Žena dala syna do babyboxu, zemřel. Za vraždu měla sedět 17 let, teď je na svobodě

Česko

  18:57
Brno - Jednatřicetiletá žena z Plzně odsouzená loni v dubnu k 17 letům vězení za vraždu svého novorozeného syna se dostala na svobodu. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že žena uspěla s dovoláním u Nejvyššího soudu. Důvody propuštění soud nesdělil. Chlapce našli v babyboxu ve špatném zdravotním stavu, druhý den zemřel v nemocnici.

Babybox (ilustrační foto). foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Propuštění ženy z vězení serveru potvrdil její advokát Vít Zahálka. „Nejvyšší soud rozhodoval o dovolání, které jsme podali proti odsuzujícím rozsudkům Krajského soudu v Plzni a Vrchního soudu v Praze. Byl jsem informován, že bylo vyhověno našemu dovolání a klientka už byla propuštěna z výkonu trestu. Detaily rozhodnutí neznám,“ uvedl Zahálka. Nejvyšší soud ve věci rozhodl, potvrdil bez detailů jeho mluvčí Petr Tomíček.

Případ se stal předloni v červenci v bytě v Plzni. Žena porodila chlapce a podle obžaloby proti němu použila hrubé násilí. Po porodu ji vyrušila matka, která odvezla novorozence do babyboxu v Plzni.

Žena vinu popírala a řekla, že neví, jak dítě mohlo být zraněno. Obhajoba argumentovala i tím, že pár hodin po dítěti byl odložený do schránky další chlapec, takže mohlo dojít k záměně.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...