Kvůli tomuhle Petra dřela, je teď v nejlepší formě, říkají tenistky a trenéři

24. 1. 2019, 20:12
Aktuality 25
Petra Kvitová se vrátila po vážném zranění ruky pro velké zápasy a už finále Australian Open je pro dvojnásobnou wimbledonskou vítězku velkým úspěchem. Navíc hraje na úvodním grandslamu sezony s lehkostí a podle trenérů a hráček oslovených ČTK si pobyt na kurtu užívá.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Kvitová vyhrála šest zápasů v turnaji bez ztráty setu. V semifinále porazila Danielle Collinsovou z USA 7-6 6-0 a je poprvé po pěti letech v grandslamovém finále, prvním po vážném zranění levé ruky z přepadení z konce roku 2016.

"Myslím, že to je pro Petru hodně důležité. Kvůli tomuhle se vracela, aby stála na vrcholu, mohla se prát a porážet nejlepší ve svém oboru," řekla Lucie Hradecká, dvojnásobná olympijská medailistka a trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře.

Třiatřicetiletá pražská rodačka je zároveň jednou z dobrých kamarádek Kvitové na okruhu. Zblízka sledovala, jak těžký byl návrat i odhodlání Kvitové dostat se do formy. "Dřela hodně. A je vidět, že odvedla dobrou práci," ocenila Hradecká.

Bývalý hráč a nyní sportovní ředitel pražské Sparty ve Stromovce Petr Luxa ocenil zlepšený pohyb Kvitové. "Moc se mi líbí. Hraje úplně lehce, je vidět, jak si věří a užívá si to. Myslím, že je v nejlepší formě, co jsem ji kdy viděl," řekl Luxa.

Proti Collinsové vydřela Kvitová první set až ve zkrácené hře. "Petra vypadala na začátku trošku nervózní, ale je důležité, že set získala, a to se počítá. Někdy je cennější vyhrát, i když se ne úplně daří, pak je to o to lepší," řekla Daniela Bedáňová, bývalá světová šestnáctka a osmifinalistka Australian Open z roku 2001.

Petra by mohla využít levácký servis
Kvitová ve finále narazí na Japonku Naomi Ósakaovou, která překazila českou party v Melbourne a vyřadila v druhém semifinále Karolínu Plíškovou. "Byl to z obou stran vynikající tenis a rozhodly maličkosti. Ze strany Ósakaové to bylo útočné představení," upozornila Bedáňová na 56 vítězných míčů světové čtyřky a loňské vítězky US Open. "To byl každý druhý balon vítězný, to je neuvěřitelné."

"Ósaková proti Káje skvěle servírovala," upozornil Luxa, na co si musí dát Kvitová v sobotním finále pozor. "Věřím, že ve finále to bude Petra, kterou známe, kterou chceme. Bude to krásné finále a Péťa se jako vždy vyhecuje," těšila se Bedáňová, že v sobotu v 9:30 zapne televizi a bude boj o světovou jedničku sledovat.

Ani Hradecká si nenechá finále ujít. Semifinále sledovala jen v letadle přes mobil cestou z Austrálie a věří, že Kvitová je v lepší pozici. "Může být uvolněnější a může využívat levácky servis, což by mohlo Ósakaové dělat problém," řekla Hradecká.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
mendrit
Ve zprávávh jsem zaslech, že zápas bude ČT vysílat ze záznamu.
Ikdyž mě záznam neláká, tak v programu nic takového nemají...
Reagovat
PetaM
Poslední set duelu sledujte ze záznamu v sobotu od 14:20 na ČT sport nebo webu ctsport.cz. Záznam celého utkání pak od 22:05.

Zdroj: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/australian-open/blog-do-finale-australian-open-s-radosti-i-grandslam-je-jen-sport/5c4ad2830d663b6fe80d1313

Pokud Petra vyhraje, rád se na to poté ze záznamu opět podívám :D :D
Reagovat
mendrit
Už to zapracovali i do programu na svých stránkách.
Reagovat
mahycek
Doufám, že nejsou na Kavčích horách úplní trotlové a
přenos Petry na ČŤ dají, aby se mohli dívat i lidé , co
nemají takové možnosti.
Reagovat
Jan
Přímý přenos budou dávat na STV2, takže žádný problém.
Reagovat
George_Renel
To určitě nedají.
Přece neochudí milióny fandů, florbalu, hokejbalu, futsalu, malé kopané a dalších superpopulárních sportů. :-b
Reagovat
jirkaS
:-D
Reagovat
Jan
Ano, Petra vypadá v nejlepší formě, v jaké kdy byla. Její tak známé propady jsou pryč. Ať jí to vydrží nejen do finále.
Reagovat
freeteepek
V sobotu odpoledne má být v Melbourne příjemných 25 stupňů a jasno. Sázím na Petru.-)
Reagovat
Aresko123
Dufam ze v sobotu výhra jasne Osaka. Bolo by strašne nefer keby ta urevana nesimpaticka labilka zase nejakým zazrakom vyhrala gs. Ved to už možné rovno zanevriet na tenis. Za dva dni všetci tlacme Osaku nech tenis nezomrie!
Reagovat
FulnekUltras
daj pozor pri tom tlačení, aby sis priveľmi neznečistil svoj obľúbený anál
Reagovat
com
:D no fandit Kvitovce, nebo Osace, ktera mi vyradila Karolinu, to zas jednou bude finale
Reagovat
Pedronegro
hm, v takovýchto případech mne napadají extrémní řešení jako je utracení o půlnoci po předcházejícím právu útrpném, ale vzhledem k probíhajícímu století by asi bylo adekvátní zavést na TP pro některé bratry mastnou přístupovou daň, nebo alespoň ta vemena hned trvale zabanovat :)
Reagovat
Fransoas
Ty Vaše BLÁBOLY jsou naprosto nepřesný.Možná Kvitovou neznáte dostatečně.Jinak byste rento nesmysl nemohol povedať.Toto,čo ste povedal mohlo platit v dříve.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zázrak bola Cibulková vo finále AO..Petra je šampionka. Zázračné je to maximálně v kontextu toho neštěstí, které ji potkalo.
Reagovat
George_Renel
To mě by před finále daleko více zajímalo hodnocení i predikce Vlka.
Reagovat
misa
Vlk byl nejlepší.
Reagovat
Fandina
já měla nejraději psa, vlk na můj vkus moc vil, pes štěkal málokdy, ale zase trefně :-))
Reagovat
FulnekUltras
teď jde ještě o to, jakou... ;-)))))
Reagovat
jirkaS
vypadá to že naši bratři STV2! WOW! A JUJPÍ!
Reagovat
jirkaS
poslední dva je radost, ne kanál ;-)
Reagovat
Kozoroh
Że Slováci budou dávat přímý přenos a ČT ne, to je ostuda Kavčích hor...
Reagovat
Fandina
Eurosport. Jak jednoduché.
Reagovat
jirkaS
dost lidí nemá ES
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Nejlepší by bylo, kdyby to dávala ČT. Někdo tu dával, že ano, ale záznamu.

Jinak kdo má satelit, tak tam je volně německý Eurosport. Tam se to také dá vidět.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist