Intergram má nového ředitele: Ludvík Bohman

Kolektivní správce Intergram má nového ředitele, kterým se stal s účinností od 21. ledna 2019 JUDr. Ludvík Bohman. Ten uspěl ve výběrovém řízení mezi více než sedmi desítkami kandidátů. Do nové funkce přichází z finančního sektoru, kde posledních 5 let působil jako člen vedení Allianz pojišťovny. Ve funkci nahrazuje Mgr. Jana Simona, který své tříleté působení v čele Intergram ukončil k 31. prosinci 2018.
Ludvík Bohman (zdroj Intergram)

Intergram zastupuje práva výkonných umělců a výrobců zvukových a obrazových záznamů. Celosvětově jde o 600 tisíc nositelů práv, mezi něž jsou rozdělovány odměny za veřejné užití hudby a dalších uměleckých výkonů a záznamů.

„Za svou prioritu považuji další modernizaci vnitřních procesů a zlepšení komunikace Intergramu k zastupovaným umělcům a výrobcům. Dále vnímám, že kolem autorskoprávní problematiky a kolektivní správy se objevuje ve veřejném prostoru řada polopravd, jak dokládá i současná diskuze o novele autorského zákona. Intergram chce být profesionálním a respektovaným partnerem v těchto diskuzích,“ doplnil Bohman.

JUDr. Ludvík Bohman vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, má 20 let praxe manažera ve společnostech AXA, Česká pojišťovna a Allianz. Je spoluautorem řady odborných publikací, rovněž přednáší na vysokoškolské půdě. Je ženatý, s manželkou Nicole vychovávají své 3 děti. K jeho zálibám patří zejména historie a sport. Sám v minulosti reprezentoval Českou republiku v atletice.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]