Forejtek se Svrčinou na Australian Open vyhráli čtyřhru juniorů!

25. 1. 2019, 10:26
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN - Letošní Australian Open má první české vítěze! Ve čtyřhře juniorů triumfovali sedmnáctiletý Jonáš Forejtek s o rok mladším Daliborem Svrčinou, když ve finále porazili 2-0 na sety americký pár Cannon Kingsley a Emilio Nava a stali se prvním českou dvojicí, která v Melbourne vyhrála debl chlapců.
Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina

Třetí nasazená dvojice Jonáš Forejtek a Dalibor Svrčina ve finále zdolala čtvrtý nasazený americký pár Cannon Kingsley a Emilio Nava za 72 minut 7-6 6-4.

Sedmnáctiletý Forejtek a o rok mladší Svrčina v Melbourne navázali na triumf Jiřího Veselého, který v Austrálii v roce 2011 ovládl juniorskou čtyřhru i dvouhru.

Forejtek se Svrčinou se stali teprve druhou čistě českou dvojicí juniorů, která na grandslamu vyhrála čtyřhru chlapců. Prvními byli Petr Korda a Cyril Suk, kteří v roce 1985 zvítězili na Roland Garros. Korda o rok později přidal i wimbledonský titul, to už ale se Španělem Tomasem Carbonellem.



Z Čechů naposledy získal juniorský deblový titul Ondřej Štyler, který vloni spolu s Japoncem Naokim Tadžimou triumfoval na Roland Garros. V roce 2016 se v Paříži radoval Patrik Rikl s Izraelcem Jišajem Olielem.

Čeští tenisté se letos v Melbourne představí ještě ve dvou finálových zápasech. Petra Kvitová bude v sobotu od 9:30 SEČ bojovat proti Japonce Naomi Ósakaové o svůj celkově třetí grandslamový titul, Barbora Krejčíková pak bude s Američanem Rajeevem Ramem usilovat o triumf ve smíšené čtyřhře.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
páteční výsledky (25. 01. 2019)
• Čtyřhra juniorů - finále •
Forejtek/Svrčina (3-ČR) - Kingsley/Nava (4-USA) 7-6(5) 6-4
• Čtyřhra juniorek - finále •
Kawagučiová/Nagyová (3-Jap./Maď.) - Becková/Navarrová (8-USA) 6-4 6-4
• Dvouhra mužů - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Pouille (28-Fr.) 6-0 6-2 6-2
• Čtyřhra žen - finále •
Stosurová/Shuai Zhang (Austr./Čína) - Babosová/Mladenovicová (2-Fr./Maď.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
a.magerova
Gratulace veliká !!!
Reagovat
hippos
pěkně piczo dobře ????
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist