Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Papadakisová s Cizeronem zářili při tangu, po rytmickém tanci jednoznačně vedou

Roli hlavních favoritů zvládli s lehkostí sobě vlastní a úspěšně zahájili útok na pátý titul z evropského šampionátu v krasobruslení za sebou. Francouzský pár Gabriella Papadakisová - Guillaume Cizeron vedou hodnocení po rytmických tancích s náskokem 3,5 bodu před Alexandrou Stěpanovovou s Ivanem Bukinem z Ruska. 

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron při rytmickém tanci na ME v Minsku
zdroj: REUTERS autor: Vasily Fedosenko

Stříbrní medailisté z Her v Pchjongčchangu jeli letos teprve třetí závod. Kvůli zranění zad Cizerona vynechali na podzim jeden ze dvou startů v Grand Prix a pak už absolvovali jen domácí šampionát.

Na jistotě jim to ovšem nic neubralo. V rytmickém tanci, postaveném kolem povinného tanga, si vysloužili nejvyšší známku za techniku i za programové komponenty a se ziskem 84,79 bodu se pevně usadili v čele.

Přes osmdesátibodovou hranici se dnes dostali už jen obhájci bronzu Stěpanovová s Bukinem - překonali ji o 1,37 bodu.

K první velké medaili mají blízko zkušení Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri, kteří jsou se 79,05 bodu třetí. Pomohlo jim zejména selhání druhého páru z finále Grand Prix Victorie Sinicinové a Nikity Kacalapova. Favorizovaní Rusové totiž nabrali téměř devítibodovou ztrátu na medaili kvůli minele při twizzlech. Partner upadl a vzápětí vedle něj skončila s rukama na ledě i partnerka. Před sobotními volnými tanci jsou proto až pátí.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Minsku:

Taneční páry - po rytmickém tanci: 1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 84,79 bodu, 2. Stěpanovová, Bukin (Rus.) 81,37, 3. Guignardová, Fabbri (It.) 79,05, 4. Kaliszeková, Spodyrjev (Pol.) 72,87, 5. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 70,24, 6. Smartová, Díaz (Šp.) 70,02.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články