Firma Gebrüder Weiss dokončila integraci DTC

Alexander Eberharter, manažer pobočky Gebrüder Weiss Norimberk

Alexander Eberharter, manažer pobočky Gebrüder Weiss Norimberk

Od 1. ledna pod jednotným názvem/Norimberk jako strategická brána na ose východ-západ

Deutsche Transportkompagnie Erich Bogdan GmbH & Co. KG (DTC) se od 1. ledna kompletně stala společností Gebrüder Weiss. Dvouletý transformační proces, který byl důsledkem akvizice, bude dovršen celkovou změnou názvu na Gebrüder Weiss. Na počátku roku 2017, mezinárodně aktivní přepravní s logistická společnost získala firmu DTC a integrovala tři pobočky, Norimberk, Lossburg a Lüdenscheid do své přepravní sítě. Bylo převzato zhruba 240 zaměstnanců. Vozidla DTC budou pokračovat ve své činnosti, ale postupně v oranžové barvě Gebrüder Weiss.

Hladký přesun a investice

"Během uplynulých dvou let jsme krok po kroku představovali oranžovou kulturu firmě DTC. Bylo pro nás důležité, aby přechod pro naše zaměstnance a zákazníky byl hladký," říká Alexander Eberharter, manažer pobočky Gebrüder Weiss Norimberk (dříve DTC). Obchodní procesy byly koordinovány navzájem a služby byly sjednoceny. Budoucí investice jsou plánovány na digitalizaci, stejně tak jako na další školení a vzdělávání zaměstnanců.

Norimberská pobočka jako strategický uzel

Gebrüder Weiss nabízí komplexní tuzemské a mezinárodní přepravní služby v oblastech pozemní přepravy, letecké a námořní přepravy, stejně tak jako logistická řešení - především v automotive a high-tech průmyslu. "Naši zákazníci již měli možnost profitovat z rozšířeného portfolia služeb a standardně vysokého procenta kvality poskytovaných služeb v celé síti poboček Gebrüder Weiss," říká Eberharter. Srdcem logistických aktivit je právě lokace Norimberk, která poskytuje podporu pobočkám v jižním Německu, jmenovitě Pasov, Memmingen, Lindau, Aldingen a Esslingen. S manipulační plochou 11.500 m2 a 19.200 m2 logistické plochy je tato lokace ideálně polohovaným uzlem pro přepravy mezi Německem a Rakouskem, stejně tak jako střední a jihovýchodní Evropou. Přepravy z Bulharska, Rakouska, Švýcarska, České republiky a Maďarska jsou řízeny a optimalizovány skrze tento uzel.

O společnosti Gebrüder Weiss

S téměř 6500 zaměstnanci, 150 vlastními pobočkami a předběžným obratem 1,36 miliard eur (2016) se společnost Gebrüder Weiss řadí k vedoucím přepravním a logistickým společnostem v Evropě. Pod hlavičkou Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v Lauterachu (Rakousko) sdružuje firma vedle svých hlavních oborů činnosti pozemní přepravy, letecké a námořní přepravy a logistiky i řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných podniků, mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech podniky), inet-logistics (softwarová řešení managementu přepravy TMS), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, společníka rakouské DPD. Toto sdružování umožňuje koncernu rychle a pružně reagovat na potřeby zákazníků. Se širokým spektrem ekologických, ekonomických a sociálních opatření je dnes rodinný podnik, jehož historie v oboru přepravy sahá více než 500 let do minulosti, i čelním představitelem trvale udržitelného rozvoje.

Kontakt:

Šárka Hálová, marketing Gebrüder Weiss

sarka.halova@gw-world.com

Gebrüder Weiss spol. s r.o.

Průmyslová 477, 252 61 Jeneč

Klíčová slova ČR-Rakousko-doprava-služby-firmy-Gebrüder Weiss

Oblast
Středočeský (sc)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.