Sprint v Anterselvě ovládl opět Johannes Bö, z Čechů byl nejlepší třináctý Krčmář

Páteční sprint v Anterselvě vyhrál norský biatlonista Johannes Thingnes Bö. Pro druhé místo si dojel jeho krajan Erlend Bjøntegaard, třetí byl Francouz Antonin Guigonnat.

Anterselva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö

Norský biatlonista Johannes Thingnes Bö | Foto: Sven Hoppe | Zdroj: ČTK

Po čtvrtečním sprintu žen byl v pátek v italské Anterselvě na pořadu sprint mužů. Z českých závodníků se v závodě představili Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík a Adam Václavík.

Biatlonové hvězdy jí nestačily, Markéta Davidová senzačně ovládla sprint v Anterselvě

Číst článek

A právě Ondřej Moravec, který do závodu odstartoval jako sedmý v pořadí, prožil střelecky úspěšný závod. Bezchybně zastřílel jak vleže, tak ve stoje. Běžecky už to ale ze strany Moravce tak povedené nebylo. Do cíle dojel na průběžném čtvrtém místě. Postupem závodu se ale propadal a celkově skončil až jednatřicátý.

Jako druhý z Čechů se v závodě představil Michal Krčmář. Zatímco při střelbě vleže jednou chyboval, reparát na stojce složil na výbornou a sestřelil všechny terče. Celkově Krčmář doběhl jako třináctý.

Solidně se se závodem popasoval také třetí zástupce českého kvarteta závodníků. Jednatřicetiletý Krupčík zaznamenal na střelnici jednu chybu, která mu v kombinaci s běžeckým výkonem zajistila umístění na 23. místě.

Jako poslední reprezentant českých barev vstoupil do závodu Adam Václavík. Ten perfektně zvládl první střelbu. Zcela opačné pocity ale prožil na stojce, kde čtyřikrát chyboval. Toto zaváhání ho odsoudilo až na umístění mimo bodované pozice, skončil 79.

Fourcadovi nepomohla ani bezchybná střelba

Vynikající závod prožil opět norský lídr Světového poháru Johannes Thingnes Bö. I přes to, že netrefil čtvrtý terč na stojce, dojel do cíle na prvním místě. Druhý Nor Erlend Bjøntegaard sice předvedl čistou střelbu, ale na norského závodníka i tak ztratil 17 sekund.

Třetí skončil Francouz Antonin Guigonnat, který si na střelbě ve stoje neodpustil jednu chybu a na vítězného Nora ztratil 20 sekund.

Smolný závod prožil vítěz Světového poháru z minulé sezony Martin Fourcade z Francie. Ten sice předvedl stoprocentní střelbu, ale na medailové umístění mu to nepomohlo. Vinou pomalejšího běžeckého úseku skončil čtvrtý se ztrátou 21 sekund.

Závod SP v biatlonu v Anterselvě (Itálie):
Muži - sprint (10 km): 1. J. T. Bö 23:53,9 (1 trest. okruh), 2. Bjöntegaard (oba Nor.) -17,5 (0), 3. Guigonnat -20,2 (1), 4. M. Fourcade (oba Fr.) -21,3 (1), 5. Eder (Rak.) -23,9 (1), 6. Desthieux -33,5 (2), 7. Fillon Maillet (oba Fr.) -33,7 (2), 8. Hofer (It.) -42,0 (1), 9. Peiffer (Něm.) -43,9 (2), 10. Windisch (It.) -45,5 (1), ...13. Krčmář -51,2 (1), 23. Krupčík -1:17,9 (1), 32. Moravec -1:30,9 (0), 79. Václavík (všichni ČR) -2:56,8 (4).
Průběžné pořadí SP (po 13 z 26 závodů): 1. J. T. Bö 722, 2. Loginov (Rus.) 491, 3. M. Fourcade 471, 4. Desthieux 438, 5. Eder 434, 6. T. Bö (Nor.) 408, ...14. Krčmář 253, 19. Moravec 235, 65. Krupčík 18.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme