Moje šťastná hvězda

Čočka s kachnou

Dušená čočka se zeleninou a rajčaty podle gastronomického mága Marcela Ihnačáka je luxusním pokrmem, kterým si rozhodně zpříjemníte první den v roce.

Ingredience: 1 střední kachna, 1 mrkev, 1 petržel kořenová, 1 cibule kuchyňská, 4 stroužky česnek, 2 bobkové listy, 200 g čočky, 1 hrst bylinek, 2 snítky rozmarýnu, 4 snítky tymiánu, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce vinného bílého octa, 125 g rukoly, 1 citron, pepř černý mletý, olivový olej

Postup: Dobře očištěnou a vysušenou kachnu důkladně nasolíme a v lednici ji necháme odležet do druhého dne. Druhý den kachnu vložíme do pekáče, opepříme a podlijeme vodou a dáme ji péct při teplotě 160 °C asi tak na 3 hodiny. Musí být dokřupava. Při pečení ji podléváme podle potřeby. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostky.

V rozpáleném hrnci ji orestujeme na troše olivového oleje. Přidáme bobkové listy, čerstvé bylinky, osolíme a opepříme. Ochucenou zeleninu dusíme asi 5 minut. Poté přidáme propláchnutou čočku a rajčata z plechovky. Promícháme a podlijeme teplým vývarem. Vaříme asi 20 minut. Přidáme bílý ocet i rukolu. Dochutíme, podáváme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden