Mandlovo-žitné sušenky s čokoládou



Regulérně jsem se zamilovala do toho porcelánového tácku, i když mi byla položena otázka, proč bych si kupovala něco porcelánového, x-krát dražšího, co má vypadat jako papírový tácek na buřty k táboráku? No, protože je to strašně originální a super nápad? :-) Prostě proč ne... 

No ale místo buřtů jsem tácek uctila těmito sušenkami, protože receptů na sušenek není nikdy dost. Tyhle jsou extra křehké a čokoládové a jednoduše úžasné...



Mandlovo-žitné sušenky s čokoládou

(cca 16 ks)


  • 120 g mandlového másla či jiného ořechového
  • 60 g kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 130 g žitné mouky
  • 60 g mandlí
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • špetka vanilkového prášku
  • 100 g kvalitní hořké čokolády





Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme silikonovou podložkou či pečícím papírem. Mandle rozmixujeme na moučku.

V míse prošleháme mandlové máslo s rozehřátým kokosovým olejem a rýžovým sirupem. 

V jiné míse smícháme žitnou mouku s mandlovou moučkou, sodou, špetkou soli, vanilkového prášku. Tuto sypkou směs vmícháme k tekuté. Na závěr přidáme nasekanou čokoládu a zpracujeme v tužší těsto. 

Pomocí lžičky či rukou tvarujeme menší bochánky, které rozložíme na plech a dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 10 min. 

Protože jsou sušenky velmi křehké, necháme je vychladnout na plechu, a až poté je přemístíme a mřížku. 

0 komentářů:

Okomentovat

Děkuji za komentář :-)