Zpěvák znovu posmrtně čelí obvinění z pohlavního zneužívání dětí. A jeho sestra LaToya brojí proti němu. Ta už svědectví, že rodina praktiky Michaela Jacksona kryje, podala v roce 1993 televizi NBC. Tehdy přiznala, že jeho matka ho nazvala „zatraceným buzerantem“, když našla šeky na peníze, které Michael posílal rodičům chlapců, které zneužíval, uvádí deník The Sun.

 

Poprvé Jacksona ze zneužívání obvinili rodiče chlapce Jordana Chandlera. I těm Jackson zaplatil za mlčení.

„Žádné přímé důkazy proti bratrovi nemám. Byly tam dva šeky pro rodiče těch dětí, které mi máma ukázala. Byly na velkou sumu peněz a ona kvůli tomu zuřila. Moje matka velmi dobře věděla o těch dětech, které tam s ním pobývaly. Věděla o všech těch chlapcích. Ona byla tou, co vždy říkala, že Michael, promiňte mi to slovo, je buzerant. Řekla: Nemůžu ho vystát, ten zatracený buzerant, nemůžu ho snést. To říkala pořád dokola. Ona o všem ví. A teď to popírá a to mě moc bolí,“ prohlásila na začátku 90. let LaToya.

Tento rozhovor se objevil v novém dokumentu Leaving Neverland, v němž proti Jacksonovi vypovídají dva chlapci, které měl zpěvák zneužít, když byli na prvním stupni základní školy.

„Vím od matky o tom, že měl doma malé chlapce, a to i několik dní. Po mnoha dnech vždy vyšel nějaký chlapec z jeho ložnice a jiný chlapec ho vystřídal. A pak zase další. Ale nikdy tam neměl dva najednou. Jak může pětatřicetiletý muž spát s malými chlapečky, kteří u něj zůstávají týden, dva týdny nebo jak dlouho? A spali s ním ve stejné posteli. Většina lidí by řekla, že je to naprosto nevhodné. Naprosto nesprávné,“ svěřila se Jacksonová.

Ta byla jako jediná odhodlaná brojit proti svému bratrovi. Sama totiž byla jako malá zneužívána vlastním otcem Joem. Bratra jeho rodina kryla prý jen proto, že je živil. „Podporuje finančně úplně všechny. Matka dobře věděla, že bez jeho peněz bychom skončili na ulici. Rozhodla jsem se promluvit hlavně proto, že jsem sama jako dítě byla zneužívána a vím, jak hrozné to je. Ty děti si zaslouží spravedlnost,“ dodala zpěvačka, která je pátým potomkem z deseti dětí Joa a Katherine Jacksonových.

 

Fotogalerie
40 fotografií