Satoranský řídil Washington k výhře. A nechal vyniknout nováčka Bambu

  5:25aktualizováno  23:56
Washington se vydal na cizí území a svůj třídílný výjezd začal úspěšně. V Orlandu zvítězil 95:91. A byla to výhra důležitá, v souboji dvou celků, které v basketbalové NBA chtějí zaútočit na play off ze zadní pozice. Tomáš Satoranský a spol. mají solidní formu, zvítězili s pátém z posledních sedmi duelů.
Tomáš Satoranský (v červeném) z Washingtonu přihrává kolem Jonathana Isaaca (1)...

Tomáš Satoranský (v červeném) z Washingtonu přihrává kolem Jonathana Isaaca (1) a Nikoly Vučeviče z Orlanda. | foto: AP

Český rozehrávač Satoranský neodehrál pátek ve čtvrtečním stylu, kdy se proti Golden State blýskl 20 body a 10 asistencemi, ale znovu vévodil svému Washingtonu ve statistice +/- (+10). A hlavně: v Orlandu z toho bylo vítězství.

Pražský rodák pomohl Wizards devíti body, osmi asistencemi a třemi doskoky, byl u ofenzivy ve třetí čtvrtině, kdy se jeho týmu povedlo získat náskok 18 bodů. Tohle vedení však hosté promarnili a dovolili Magic, aby se v koncovce dostali do dvoubodového vedení 91:89.

Posledních šest bodů zápasu však nastříleli Washingtonští - Bradley Beal smečoval, Jeff Green korunoval svůj velký večer rozhodujícím nájezdem.  Orlando mohlo po Bealově ztrátě ještě deset sekund před koncem duel zdramatizovat, jenže přihrávku D. J. Augustina dokázal ztížit Satoranský a Vučevič ji nezpracoval ve hřišti. Výhru pojistil Trevor Ariza z trestných hodů.

Satoranský v zápase předvedl několik pěkných asistencí, v úvodu zakončil krásnou kombinaci Wizards. Ale nejvýraznější byl jeho moment z opačné stany highlightů: Mo Bamba, majitel nejdelších rukou v NBA, mu udělil drsný blok, který zahájil rychlý protiútok zakončený alley oop smečí Terrence Rosse.

Mo Bamba blokuje Satoranského:

26.ledna 2019 v 02:47, příspěvek archivován: 26.ledna 2019 v 05:21

VIDEO: BAMBA BL??CK ???@Double0AG ?? @TFlight31 https://t.co/fCH5mE6wq1

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

BAMBA BLCK ➡️ @Double0AG ↗️ @TFlight31 https://t.co/fCH5mE6wq1

Nejlepším washingtonským střelcem byl Bradley Beal s 27 body, na kontě má i sedm asistencí a šest doskoků. Jeff Green nastřílel 24 bodů, což je jeho sezonní maximum, a doskočil šest míčů. Thomas Bryant zvládl 11 bodů a šest doskoků, Otto Porter Jr. 10 bodů a rovněž šest doskoků. Hosté trefili 15 trojek z pouhých 27 pokusů, Green má úspěchů z dálky na kontě šest, Beal pět.

Magic jsou pro Washington oblíbeným soupeřem, kterého dokázal porazit v 19 z posledních 23 zápasů. Teď ho však čeká návštěva San Antonia.

Nikola Vučevič se o šanci svého Orlanda na obrat zasloužil nejvíc, nastřádal 28 bodů a devět doskoků. Aaron Gordon zvládl 22 bodů, 11 doskoků a šest asistencí, náhradník Terrence Ross 16 bodů a šest doskoků.

„Je těžké vyhrávat, když nedáte nic z dálky,“ mrzelo Vučeviče, že jeho tým neproměnil 26 tříbodových střel. „V posledních duelech nám tam nepadají ani volné pokusy z vyložených pozic. Takové prostě musíme proměňovat. Kvůli tomu jsme nevyhráli,“ dodal.

Sestřih ze zápasu Orlando - Washington:

James Harden proti obraně silného Toronta zdaleka nezářil tak jasně jako proti podprůměrnému New Yorku. Dva dny po osobním rekordu 61 bodů pomohl Houstonu k výhře 121:119, když nastřílel 35 bodů. Navíc sedmkrát asistoval.

Sérii třicetibodových večerů protáhl už na 22. A v posledních 22 zápasech byl také nejlepším střelcem. Za sebou tím Harden nechává šňůru Michaela Jordana a před sebou má jen zápis Wilta Chamberlaina, kterému se to povedlo ve 40 případech v řadě

Bere to na sebe

V neděli proti Orlandu by se měl do sestavy texaského celku vrátit Chris Paul, a tak snad skončí série 88 Hardenových tref bez spoluhráčovy asistence. Všechny úspěšné střely si vousatý rozehrávač vytvořil sám už v šesti zápasech za sebou.

Tentokrát Harden trefil všech 15 trestných hodů, ale zároveň proměnil jen dvě tříbodové střely ze 13.

Eric Gordon mu s Torontem pomohl 24 body, Kenneth Faried oživuje kariéru 21 body, 14 doskoky a dvěma bloky, P. J. Tucker zvládl 18 bodů a Austin Rivers 13 bodů plus šest asistencí.

Rockets v domácím duelu s kanadským sokem ani jednou neprohrávali, ale to mohly změnit závěrečné sekundy. 

Hosté předvedli velký nápor a zaznamenali posledních devět bodů utkání - trojky proměnili Danny Green, Kawhi Leonard i Pascal Siakam. A když na druhé straně minul Eric Gordon, měli také poslední střelu zápasu. Tentokrát se ale Leonard z dálky neprosadil.

Leonard na poražené nastřílel 32 bodů, doskočil sedm míčů a pětkrát asistoval. Green a Siakam zapsali po 22 bodech, Siakam také doskočil 12 míčů. Serge Ibaka má double double za 12 bodů a 14 doskoků. Kyle Lowry má devět bodů a 11 asistencí.

James Harden vs. Kawhi Leonard:

Druhá porážka Toronta za sebou pomáhá Milwaukee odskočit na čele Východní konference. Bucks v pátek uspěli proti Charlotte 108:99, když poslední čtvrtině dominovali 32:12. 

Janis Adetokunbo, příští kapitán v All-Star Game, pomohl k šestému triumfu v řadě 34 body, 14 doskoky, třemi zisky a třemi bloky. Malcolm Brogdon sekundoval s 19 body,  Eric Bledsoe s 18 body a Khris Middleton s 15 body.

Z Utkání hvězd však Adetokunbo možná vyřadil Kembu Walkera. Při skrumáži dvě minuty před koncem ho zalehl tak nešťastně, že tahoun Hornets musel ze zápasu odstoupit. Walkerovi se celkově nedařilo, zvládl jen 10 bodů a k nim osm doskoků a pět asistencí. 

Nejlepším střelcem Charlotte byl Nicolas Batum s 19 body, zařídil i šest doskoků. Jeremy Lamb a Michael Kidd-Gilchrist přidali po 16 bodech, poslední z nich také doskočil sedm míčů. Marvin Williams dosáhl na 13 bodů a osm doskoků.

Janis Adetokunbo proti Charlotte:

Denver si doma poradil s Phoenixem 132:95 i bez své hlavní postavy Nikoly Jokiče. Srbský pivot byl potrestán jednozápasovým distancem za opuštění lavičky během rvačky v předchozím klání s Utahem. Zastoupili ho hlavně Paul Millsap s 20 body a devíti doskoky a Mason Plumlee se 16 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi. Will Barton pomohl 14 body a Jamal Murray 13 body.

Činili se i náhradníci - Malik Beasley stihl 19 bodů, Monté Morris 17 bodů a Trey Lyles 12 bodů a šest doskoků. Jarred Vanderbilt se dočkal v devatenácti letech debutu v NBA a stihl i první bod, skvělý atlet až do poloviny sezony léčil zranění. Na marodce zůstává další nováček Michael Porter Jr.

Výrazně oslabené Suns táhl Devin Booker s 35 body, sedmé prohře v řadě ale zabránit neuměl. Josh Jackson je na 17 bodech, Dragan Bender na 14 bodech a Kelly Oubre Jr. na 13 bodech.

Luka Dončič zahájil svou kampaň na pozici náhradníka v Utkání hvězd 32 body, osmi doskoky a osmi asistencemi proti Detroitu. Svému Dallasu pomohl k vítězství 106:101. Devatenáctiletý nováček asistoval také u klíčové trojky německého pivota Maxiho Klebera na 100:95.

Luka Dončič proti Detroitu:

Dennis Smith Jr. nasázel za Dallas 19 bodů a pětkrát asistoval. Hrdina koncovky Kleber zapsal 12 bodů (čtyři trojky ze sedmi pokusů) a čtyři bloky.

Blake Griffin se pokusil táhnout Pistons, když vysázel 35 bodů (je to jeho osmý třicetibodový zápis za posledních 11 duelů). Navrch doskočil sedm míčů.

Andre Drummond se vrátil po otřesu mozku 23 body a 15 doskoky, jeho velký dallaský rival DeAndre Jordan se dostal jen na 13 bodů a 11 doskoků, ale v závěru v přímém souboji obrů uspěl s důležitou smečí. Detroitský rozehrávač Reggie Jackson má na kontě 12 bodů a devět asistencí.

Deset nejhezčích akcí večera v čele se smečí Blakea Griffina přes Maxiho Klebera (Bambův blok na Satoranského je třetí):

LA Clippers měli potíže potvrdit roli favorita proti Chicagu, nakonec uspěli 106:101. Těsně před koncem Bulls vedli 97:96 a útočili, ale Lauri Markkanen se nechal zablokovat Patrickem Beverleym a Lou Williams na druhé straně hřiště předvedl čtyřbodovou akci. 

Williams celkově zapsal 31 bodů, 10 asistencí a 10 doskoků, což je první triple double v jeho čtrnáctileté kariéře v NBA. Coby náhradník se tím postaral o vzácný počin - jediným dalším střídajícím mužem, který zvládl triple double se 30 nastřílenými body, byl německý hráč Detlef Schrempf; povedlo se mu to v roce 1993.

Tobias Harris pomohl Clippers 29 body a osmi doskoky. Avery Bradley a Montrezl Harrell se dostali na 11 bodů. 

Lou Williams proti Chicagu:

LaVine byl nejlepším střelcem Bulls s 29 body, Bobby Portis zajistil 18 bodů a 14 doskoků a Lauri Markkanen 13 bodů a devět doskoků. Chandler Hutchison zvládl 12 bodů a 12 doskoků. Na 15 bodů se dostal Jabari Parker. Jejich tým ale prohrál dvanáctý ze 13 posledních duelů, ač vedl o 12 bodů.

Brooklyn ovládl derby nad New Yorkem 109:99 a může slavit šestou výhru za sebou. I bez svého nejlepšího náhradníka Spencera Dinwiddieho (má přetržený vaz v palci na pravé ruce, po operaci bude chybět až měsíc a půl) zazářili muži z lavičky. 

Nováček Theo Pinson se blýskl osobním rekordem 19 bodů a osmi doskoky, Shabazz Napier zvládl 18 bodů a Ed Davis 17 bodů plus 16 doskoků, vyrovnaná sezonní maxima. Obvyklá hlavní postava D’Angelo Russell zapsala jen 12 bodů. Rondae Hollis-Jefferson a Joe Harris shodně zapsali 10 bodů a sedm doskoků.

Nets uspěli na doskoku 60:33, a tak není divu, že fandové Knicks skandovali jméno odstaveného tureckého pivota Enese Kantera. V prohrávajícím týmu dostali přednost mladší. 

Momenty ze zápasu Brooklyn - New York:

Nejlepším střelcem poražených byl Trey Burke s 25 body, pomohl také pěti asistencemi, Noah Vonleh si vylepšil osobní rekord na 22 bodů a dodal i 13 doskoků. Allonzo Trier zapsal 13 bodů. Celek z Manhattanu prohrál osmý zápas v řadě.

Utah ovládl domácí souboj s Minnesotou 106:102. Jeho tahoun Donovan Mitchell má první double double kariéry - nastřílel 24 bodů a přidal osobní rekord 11 asistencí plus sedm doskoků; největší hrozbou se pro něj stal netopýr. Ano, netopýr. Do arény před zápasem vlétl okřídlený savec a hvězdu Jazz poněkud rozhodil. O komickou vložku se následně staral klubový maskot.

26.ledna 2019 v 02:15, příspěvek archivován: 26.ledna 2019 v 08:50

VIDEO: Nobody can catch this bat flying around the arena ahead of the Jazz-Timberwolves tip-off, not even Jazz Bear. https://t.co/U5obXEwmw5

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Nobody can catch this bat flying around the arena ahead of the Jazz-Timberwolves tip-off, not even Jazz Bear. https://t.co/U5obXEwmw5

Nakonec to ale byl právě maskot, kdo netopýra polapil.

26.ledna 2019 v 02:22, příspěvek archivován: 26.ledna 2019 v 19:44

VIDEO: ?? vs. ?? https://t.co/0xFYmy34M9

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

vs. https://t.co/0xFYmy34M9

„Bylo to strašidelné. Fakt jsem nebyl v pohodě,“ poznamenal newyorský rodák Mitchell.

Utah málem ve druhé půli promarnil náskok 23 bodů, hosté se přiblížili na jeden bod, ale v poslední minutě se už v útoku neprosadili.

Rudy Gobert překonal problémy se stehnem a zapsal 18 bodů, 16 doskoků a čtyři bloky. Kyle Korver přidal 16 bodů, Derrick Favors 13 bodů a šest doskoků a Joe Ingles 12 bodů. Jejich tým slavil v osmi z posledních devíti případů.

Karl-Anthony Towns vedl Wolves 33 body a 10 doskoky. Andrew Wiggins sekundoval s 21 body a 11 doskoky. Kvůli zranění chyběli tři rozehrávači - Derrick Rose, Tyus Jones i Jeff Teague. Jerryd Bayless je zastoupil 11 body, osmi doskoky a pěti asistencemi. Vyloučit se nechal pivot Taj Gibson.

Sacramento uspělo v Memphisu 99:96, Buddy Hield ho vedl s 26 body a sedmi doskoky a De’Aaron Fox s 22 body, proměnil i klíčovou střelu v poslední minutě, šesti doskoky a pěti asistencemi (ztratil sedm míčů). Nemanja Bjelica pomohl 17 body a 11 doskoky, Marvin Bagley 14 body a devíti doskoky a Willie Cauley-Stein 11 body, šesti doskoky a pěti zisky.

Memphis prohrál osmý duel za sebou, Omri Casspi ho vedl s 18 body, Mike Conley je na 16 bodech, devíti asistencích a šesti doskocích, JaMychal Green na 14 bodech, Marc Gasol 11 bodech a 10 doskocích a nováček Jaren Jackson Jr. zapsal 11 bodů. Rameno si poranil Garrett Temple.

Miami překonalo Cleveland 100:94, když o poločasu venkovního utkání ztrácelo pět bodů. Po pauze hráči Heat otočili, vedli už 96:78, ale pak domácím dovolili, aby se ukázali.

Cleveland se loučí s Dwyanem Wadem:

Justise Winslow přispěl k úspěchu 27 body a sedmi doskoky, Hassan Whiteside 14 body a 13 doskoky, Derrick Jones Jr. 14 body a 10 doskoky a Dwyane Wade se do Quicken Loans Areny vrátil 13 body. Po zápase měnil dres s nováčkem Collinem Sextonem. Naopak Dion Waiters zápas proti bývalému týmu vynechal.

Cavaliers nedokázal pomoci ani turecký křídelník Cedi Osman, který si znovu vylepšil osobní rekord, nyní už na 29 bodů. Alec Burks zvládl 13 bodů a sedm doskoků, Sexton 13 bodů. Finalista posledních čtyř ročníků prohrál 18: z posledních 19 utkání. 

Výsledky NBA

Orlando Magic - Washington Wizards 91:95 (za hosty Satoranský 9 bodů, 8 asistencí, 3 doskoky)
Brooklyn Nets - New York Knicks 109:99
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 94:100
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 101:106
Houston Rockets - Toronto Raptors 121:119
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 96:99
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 106:101
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 108:99
Denver Nuggets - Phoenix Suns 132:95
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 106:102

Tabulka Východní konference

Tým Z V P S %
1. Milwaukee Bucks 47 35 12 5517:5048 74,5
2. Toronto Raptors 51 36 15 5811:5533 70,6
3. Indiana Pacers 47 32 15 5122:4849 68,1
4. Philadelphia 76ers 49 32 17 5669:5485 65,3
5. Boston Celtics 48 30 18 5385:5074 62,5
6. Brooklyn Nets 50 27 23 5589:5569 54
7. Miami Heat 47 23 24 4967:4968 48,9
8. Charlotte Hornets 48 23 25 5378:5353 47,9
9. Detroit Pistons 48 21 27 5083:5209 43,8
10. Washington Wizards 48 21 27 5410:5545 43,8
11. Orlando Magic 49 20 29 5103:5275 40,8
12. Atlanta Hawks 47 15 32 5165:5521 31,9
13. Chicago Bulls 49 11 38 4952:5447 22,4
14. New York Knicks 47 10 37 5031:5429 21,3
15. Cleveland Cavaliers 50 9 41 5116:5679 18

Tabulka Západní konference

Tým Z V P S %
1. Golden State Warriors 48 34 14 5706:5378 70,8
2. Denver Nuggets 47 32 15 5248:4989 68,1
3. Oklahoma City Thunder 48 30 18 5480:5244 62,5
4. Portland Trail Blazers 50 30 20 5631:5506 60
5. Houston Rockets 48 28 20 5395:5324 58,3
6. Utah Jazz 50 28 22 5419:5251 56
7. San Antonio Spurs 49 27 22 5469:5364 55,1
8. Los Angeles Clippers 49 27 22 5581:5558 55,1
9. Los Angeles Lakers 49 25 24 5497:5484 51
10. Sacramento Kings 49 25 24 5541:5632 51
11. Minnesota Timberwolves 49 24 25 5475:5455 49
12. Dallas Mavericks 48 22 26 5249:5246 45,8
13. New Orleans Pelicans 49 22 27 5716:5630 44,9
14. Memphis Grizzlies 49 19 30 4933:5099 38,8
15. Phoenix Suns 51 11 40 5396:5890 21,6
Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Změny v extralize: Abdul se stal posilou Vítkovic, Klouček se vrací do Budějovic

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  10:53

Extraligové Vítkovice pro nadcházející sezonu posílil útočník Jindřich Abdul, který v posledních...

Tým Soudal Quick-Step vyšle na letošní Giro i české cyklisty Hirta a Černého

25. dubna 2024  10:05

Na cyklistickém Giru d’Italia se stejně jako loni představí Jan Hirt a Josef Černý. Oba čeští...

Kabinu jsem neztratil, ale poučím se. Trenér Jílek poprvé o konci v Olomouci

25. dubna 2024  9:57

Vyvenčí Flipu, fenku maďarského ohaře, ale do kavárny kousek od svého bydliště loveckého psa raději...

Chci vyhrát první ligu a jít do baráže, říká nový zlínský kouč Pardavý

25. dubna 2024  9:57

Z kempu slovenské reprezentace před mistrovstvím světa si odskočil do Zlína, aby tady podepsal...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...