Smetánka jela diskutovat o klimatu...soukromými letadly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smetánka jela diskutovat o klimatu...soukromými letadly

Tři tisíce politiků, expertů, úředníků, ale i světoví manažeři. Jako každý rok se do švýcarského Davosu sjela smetánka »vyvolených«, aby řešili problémy, které trápí svět. Třeba i klimatické změny. Jenže přiletěli soukromými tryskáči!

Jednou z priorit na letošním Světovém ekonomickém fóru je i nebezpečí změn klimatu. Na tom by nebylo nic špatného. Jenže to může vypadat pokrytecky, protože ti, kdo o něj projevují největší starost, rozhodně necestují ekologicky! Firma Air Charter Service, která půjčuje letadla po celém světě, sleduje letištní provoz kolem Davosu od roku 2013. A soukromých letadel se to tam každoročně hemží jak na největší letecké přehlídce. „Loňský rok byl pro soukromé tryskáče zatím nejrušnější, napočítali jsme asi 1300 letů, oproti roku 2017 nárůst o 11 procent,“ uvedl ředitel firmy Andy Christie pro deník The Guardian. A pokud trend přetrvá, za šest dní se může podle společnosti očekávat skoro 1500 letů.

Babiš řešil Huawei

Světového ekonomického fóra se zúčastnil také český premiér Andrej Babiš (64, ANO). Ten se včera sešel i s vedením čínské firmy Huawei. Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost vydal v prosinci proti Huawei a ZTE varování, že technika těchto společností může sloužit k čínské špionáži. Před premiérem se společnost obhajovala a poukázala na spolupráci s německým úřadem pro bezpečnost.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.