Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sparta je v přípravě k nezastavení, v zápasech rozhodli benjamínci Hložek s Drchalem

Úspěšná série sparťanských fotbalistů se na soustředění ve Španělsku prodloužila o dvě utkání. V tom prvním udolali Dynamo Kyjev 3:2, když devět minut rozhodl přesnou trefou střídající Adam Hložek. Šesté vítězství v řadě si následně připsali nad čínským Peking Žen-che, kterého rozstříleli 4:1 - dvakrát skóroval další z talentovaných odchovanců Václav Drchal.   

Hlavní postavou první půle byl proti Kyjevu Nicolae Stanciu. Rumunský záložník Letenských nejprve v 17. minutě dostlal po zblokované střele s notnou dávkou štěstí do šance Benjamina Tetteha, jenž před gólmanem nezaváhal, a v první minutě nastavení se nádherně trefil z přímého kopu za vápnem přímo do šibenice.

Dvě minuty po přestávce z podobné pozice snížil Cygankov a v 64. minutě další krásnou ranou z dálky do horního rohu srovnal Alibekov. Sparta si však výhru nad druhým celkem ukrajinské ligy, který byl na podzim v pohárech soupeřem Slavie a Jablonce, vzít nenechala. Po Hanouskově centru se totiž ranou z první prosadil teprve šestnáctiletý Hložek.

"Jsme spokojení. Velice kvalitní utkání s velice kvalitním soupeřem. Bylo vidět, že jsou to hráči, kteří hrají poháry a v reprezentacích. Pro nás velice dobrý test," řekl asistent sparťanského trenéra Michal Horňák. 

Po dlouhém zranění se navíc vrátil útočník Václav Kadlec, jenž odehrál posledních 20 minut. "Je to už tak dávno, co jsem naposledy hrál, že už jsem si skoro nepamatoval, jaký to je pocit," podotkl Kadlec.

Drchal opět pálil ostrými

Do odpoledního utkání nasadil trenér Zdeněk Ščasný odlišnou sestavu, i v ní však sparťané dominovali. V 36. minutě si svůj první gól po návratu na Letnou připsala jedna ze zimních posil Martin Hašek.

Osmý celek uplynulé sezony čínské ligy krátce po pauze vyrovnal z penalty, ale ve zbytku zápasu už kraloval favorit. Dvakrát se trefil mladý útočník Václav Drchal, který je zatím nejlepším střelcem Pražanů v přípravě, a skóre uzavřel Michal Sáček.

"Chtěli jsme vytížit další hráče. Na začátku se nám nedařilo kombinovat úplně tak, jak jsme si představovali. Pak jsme se dostali do tempa. Máme radost, že jsme na vítězné vlně, že v tom pokračujeme. Že mladí hráči střílejí branky," řekl další z asistentů sparťanského trenéra Petr Janoušek.

Sparta po nepovedeném podzimu figuruje v lize až na pátém místě, ale v zimní přípravě se jí zatím daří. V pondělí na úvod soustředění ve Španělsku porazila maďarský MOL Vidi 3:1 a vyhrála i předchozí tři přípravné zápasy.

"Ještě nás čeká hodně práce. I když se třeba zdá, že to děláme líp než na podzim, ještě pořád nejsme spokojeni," dodal Horňák.

Přípravná fotbalová utkání v Marbelle (Španělsko):

Sparta Praha - Dynamo Kyjev 3:2 (2:0)
Branky: 17. Tetteh, 45.+1 Stanciu, 81. Hložek - 47. Cygankov, 64. Alibekov.
Sparta: Nita - Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek - Karlsson (70. Kadlec), Frýdek, Stanciu (70. Hložek), Sáček (46. Hašek), Chipciu - Tetteh (61. Pulkrab). Trenér: Ščasný.

Sparta Praha - Peking Žen-che 4:1 (1:0)
Branky: 56. a 68. Drchal, 36. Hašek, 85. Sáček - 49. Diop z pen.
Sparta: Heča - Wiesner, Radakovič, Štetina (60. Červak), Čivič - Plavšič (83. Hanousek), Mareček, Vácha, Hložek, Hašek (46. Sáček) - Pulkrab (31. Drchal).

Teplice začaly na Kypru vítězně, Karviná prohrála se Zalaegerszegem 

Dařilo se také fotbalistům Teplic, kteří na úvod soustředění na Kypru porazili polský Górnik Zabrze 2:0 a vyhráli i ve čtvrtém přípravném duelu. Karviná se naopak musela sklonit před druhým týmem druhé maďarské ligy Zalaegerszegem po výsledku 1:2.

Teplice proti předposlednímu celku polské ligy dominovaly. Brankáře Martina Chudého, jenž dříve působil na severu Čech, překonali ve druhé půli po propadnutém centru Patrik Žitný a následně po přímém kopu Daniel Soungole.

Karviná utrpěla v přípravě první porážku. V Maďarsku po poločase prohrávala 0:2, ve druhém poločase pak svou první brankou v dresu slezského klubu snížil slovenský záložník Martin Bukata.

"V Maďarsku nebyla defenziva tak kvalitní jako v předchozích zápasech. Směrem dopředu jsme si vytvořili nějaké šance, ale byli jsme málo odvážní. Nechci tým po prohře omlouvat, nicméně na hráčích už byla znát únava. Chyběla jim středeční lehkost z Mariboru," uvedl slovenský trenér Karviné Norbert Hrnčár, jehož tým v Mariboru uhrál cennou remízu 0:0.

Příbram remizovala na hřišti vedoucího týmu druhé ligy Českých Budějovic 1:1. Hostující celek poslal v první půli do vedení Petr Průcha, ale zasloužené vyrovnání zařídil aktivnějším Jihočechům v 71. minutě bývalý příbramský hráč Peter Grajciar.

"Hodnotím to pozitivně, nikomu se nic nestalo. Viděl jsem spoustu hezkých věcí, akcí, šancí, ale i věci, které nefungují. Ale dobré - jsme rádi, že jsme to absolvovali," řekl příbramský kouč Josef Csaplár.

Kvůli nepřízni počasí v Turecku nemohl utkání s polským Bialystokem odehrát Liberec. Obě mužstva se dohodla na nedělním náhradním termínu.

Naopak Bohemians v Turecku navzdory nepříznivým podmínkám nastoupili a se šestým týmem polské ligy Piastem Gliwice hráli 1:1. Remízu zajistil v 72. minutě vyrovnávacím gólem Jan Záviška, který vystřídal zraněného Vodháněla.

Přípravná fotbalová utkání:

Teplice - Górnik Zabrze 2:0 (0:0)
Branky: 56. Žitný, 68. Soungole.
Teplice: Grigar - Čmovš (46. Hošek), Jeřábek (77. Knapík), Krob (60. Shejbal) - Ljevakovič (52. Soungole) - Vondrášek (60. Hyčka), Žitný (60. Trubač), Kučera (69. Radosta), Moulis (46. Bezdička) - Hora (77. Švejda), Vošahlík (46. Kuchta). Trenér: Hejkal.

Zalaegerszeg (Maď.) - MFK Karviná 2:1 (2:0)
Branky:
17. a 31. Bobál - 70. Bukata.
Karviná: Berkovec (60. Ciupa) - Moravec (60. Guba), Krivák, Rundič, Djordjevič - Faško (46. Smrž), Bukata, Budínský (80. Suchan) - Ba Loua (80. Lingr), Kouakou (46. Wágner), Záhumenský (46. Čolič). Trenér: Hrnčár.

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky: 71. Grajciar - 20. Průcha.
Příbram: Kočí - Nový, Tregler (58. Nitrianský), Kodr, Antwi (58. Skácel) - Průcha (69. Hlúpik), Soldát, Jablonský, Voltr - Rezek (58. Kilián) - Keita (58. Polidar). Trenér: Csaplár.

Bohemians Praha 1905 - Piast Gliwice 1:1 (0:1)
Branky:
72. Záviška - 8. Valencia.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka (46. Bederka), Pokorný (72. Krch), Vondra - Reiter, Ljovin (72. Jindřišek), F. Hašek, Vaníček - Nečas, Koubek (46. Vodháněl, 60. Záviška). Trenér: M. Hašek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články