27.01.2019
Jan Hrabal

Ladislav Lubina: Takhle musíme bojovat!

HRADEC KRÁLOVÉ — S těsnou prohru 1:2 v DERBY #27 museli smířit hokejisté Pardubic. Hosty poslal v Hradci Králové do vedení Antonín Dušek, domácí srovnali krok v polovině základní hrací doby. Minutu před jejím vypršením rozhodli o své výhře. Vyprodaná hala sledovala rozhodně nadprůměrnou extraligovou podívanou.

„Utkání bylo skvělé! Možná jsme trošičku doplatili na to, že jsme v pátek hráli půl zápasu na tři pětky. Zřejmě nám maličko docházela ve třetí třetině síla. Nebyli jsme schopni soupeře tolik přetlačit jako v úvodu zápasu. Když budeme takhle hrát, bojovat a celkově pracovat, tak to bude dobré!“ řekl po skončení utkání hlavní trenér pardubických hokejistů Ladislav Lubina.

V souladu se nastavenou koncepcí dávají trenéři mnoho prostoru mladým pardubickým odchovancům. Téměř sedmnáct minut v těžkém zápase odehrál teprve sedmnáctiletý útočník Filip Koffer. Vynikal svižným bruslením, cpal se do brány a snažil se pomáhat pardubické ofenzívě.

„Konečně jsem narazil na mladého hráče, který se nebojí hrát a bojuje, dále k tomu přidává hokejové vlastnosti. V současnosti patří k lepší půlce našich útočníků. Okomentoval jeho výkon hlavní kouč Lubina pro klubový YouTube kanál.