Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Zážitek roku 2018 suverénně opanovala hra Teď mě zabij

Městské divadlo Mladá Boleslav má za sebou v pořadí už sedmý slavnostní galavečer, spojený s vyhlašováním nejoblíbenějšího herce, herečky a inscenace uplynulé sezóny. Zážitek roku 2018 patřil hře Teď mě zabij v režii zdejšího uměleckého šéfa Petra Mikesky. Hlavní cenu si odnesla nejen hra samotná, ale mezi herci bodoval také Milan Ligač, který v ní exceluje v hlavní roli a stal se zároveň absolutním vítězem (trochu kuriózně opět s hrou Teď mě zabij). Nejoblíbenější herečkou diváci už poněkolikáté zvolili Lucii Matouškovou a do síně slávy byla tentokrát uvedena herečka Carmen Mayerová, která v Boleslavi aktuálně vystupuje jako paní Higginsová v Pygmalionu.
Náměstek primátora Daniel Marek předává cenu Milanu Ligačovi
Náměstek primátora Daniel Marek předává cenu Milanu Ligačovi
 

 
 
Pátečním galavečerem, plným hudby, tance a nečekaných vystoupení, diváky provedl už tradiční moderátor Petr Mikeska, kterého letos netradičně doprovodila nejmladší posila zdejšího hereckého souboru, Lucie Končoková. „Lucka ke své roli přišla poněkud zvláštním způsobem, v divadle nám totiž v průběhu velmi krátkého času otěhotněly dvě kolegyně. Lucie tedy naskočila do pořádně rozjetého vlaku, takže pokud každé dva týdny nemá premiéru, je nervózní,“ okomentoval s nadsázkou Petr Mikeska. Přestože drobná nervozita byla na Lucii znát i na moderátorském postu, ve dvojici s uměleckým šéfem se příjemně doplňovali a večer s grácií ukočírovali.
Nechyběla samozřejmě ani řada významných hostů, mezi předávajícími zastupovali město náměstci primátora Daniel Marek a Robin Povšík, Středočeský kraj pak reprezentoval radní pro kulturu Karel Horčička a automobilku Škoda coby generálního sponzora člen představenstva Bohdan Wojnar.
Hlavními hvězdnými hosty večera byl herecký pár Petr Kostka a Carmen Mayerová, již zmíněná novopečená členka Síně slávy mladoboleslavského divadla. Očividně dojaté herečce aplaudovalo divadlo ve stoje, její manžel pak rozesmál obecenstvo při předávání ceny nejoblíbenější herečce, Lucii Matouškové. „Už je to pár let, co jsme spolu stáli na jevišti, ale dodnes moc rád vzpomínám na to, že Lucka byla moje dokonalá ještěřice. Samozřejmě ve vší počestnosti,“ prozradil s potutelným úsměvem Petr Kostka.
I letos svou cenu předávala Herecká asociace, kterou tentokrát zastupovala herečka a dabérka Valerie Zawadská. Vítěze ceny pro nejlepšího herce i absolutního vítěze ankety, Milana Ligače, zná už z dob jeho studií, takže přidala i osobní dárek. „Buďte hrdí a pyšní na své divadlo, takový fantastický kolektiv úžasných lidí se hned tak nevidí,“ řekla mimo jiné.
Galavečer je typický tím, že se jedná o premiéru a derniéru zároveň, což si někteří herci patřičně užívají. Mezi letošními vystoupeními jednoznačně zazářila Lucerna v dost neuvěřitelném podání Radima Madeji a Karoliny Frydecké, Dohráno s Petrem Prokešem, Ivo Theimerem, Milanem Ligačem a jako vždy vynikajícím Petrem Bucháčkem, písňová bitva Aleny Hladké s Evou Reiterovu nebo Obyčejný muž v podání Romana Teprta. Zmínku si jistě zaslouží i fantastický hudební doprovod Jakuba Šafra a jeho bandu, přejmenovaný Petrem Bucháčkem na Jakubovy držky.
 

Zážitek roku 2018

 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 26.1.2019 / 26.1.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 1492
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém