Kriminalistický technik z Mostu pořádá jízdu na motorkách okolo republiky. Peníze vybrané cestou pomohou rodinám po zemřelých policistech a hasičích
Loňská zastávka v Ústí nad Labem. Foto: FB Okolo ČR pro dobrou věc
Most

ČR - Kriminalistický technik z Mostu David Franěk uspořádá v polovině letošního roku další motocyklovou štafetovou vyjížďku s názvem Okolo ČR pro dobrou věc.

Vyjížďku pořádá jako občan i jako řadový příslušník Policie ČR. Její součástí je finanční sbírka na podporu Nadace policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni při Ministerstvu vnitra ČR. Tato nadace v rámci svých možností pomáhá pozůstalým po příslušnících Policie ČR a hasičského záchranného sboru, kteří zahynuli při výkonu svého povolání.

„Pojetí akce se od roku 2018 nezměnilo, smyslem je minimálně ve dvoučlenných „hlídkách“ objet mezi 35 příhraničními okresy (Územními odbory) naší republiku, a to přímo od jedné budovy územního odboru k druhé s tím, že jako štafetový kolík slouží kasička, do které postupně každý z účastníků (policistů a tento ročník i hasičů) přispěje částkou nejméně 200 korun. Vybraná částka se pak transparentně poukáže na účet výše uvedené nadace,“ uvádí David Franěk.

Celá trasa je dlouhá více než 1500 km a začne 19. června ráno v Mostě. Všichni účastníci jedou ve svém vlastním volnu a na svých soukromých motocyklech.

Minulý rok, při prvním ročníku akce, byl předpokládaný výtěžek odhadován na 12.800 korun, přesto se sbírkou vybralo 46.590 korun, do kasičky přispěli nejen samotní účastníci jízdy, kterých bylo více než sto, ale i další řadoví policisté a občanští zaměstnanci Policie ČR.

Celá akce byla organizována pod záštitou Policejního prezidenta. Akci můžete sledovat na této facebookové stránce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru