Vstupenky online

Další ligový týden zahájí Vsetín na ledě Třebíče

Jan Tajzler • 27.01.2019

Vsetínští hokejisté se po jednoznačném vítězství nad předposledním Ústí nad Labem vypraví na Vysočinu, konkrétně na led Horácké Slavie Třebíč, která v posledních utkáních sympaticky bojuje o účast v play-off. Krom pondělního duelu v Třebíčí se Valaši budou v rámci tohoto týdne utkávat s dalšími soupeři bujícími o elitní osmičku. Na Vsetín tak rozhodně nečeká nic jednoduché, v Třebíčí navíc letos ještě nezvítězil. Očekáváný tuhý boj hostí třebíčská KHNP aréna od pondělních 17:30.

Horáci se na úkor Vsetína touží přiblížit elitní osmičce

Hokejisté z Vysočiny jsou po nepříliš oslnivé první polovině základní části na dostřel pozicím zaručujícím play-off. Jejich momentální ztráta na osmou příčku činí čtyři body. Třebíčští v posledních utkáních pravidelně bodují a trpělivě se snaží stáhnout manko na své soupeře. Bezesporu důležité pro Horáky bylo vítězství nad Havířovem, v domácím prostředí soupeře ze Slezska porazili 5:2. V dalším domácím střetnutí zvládli Třebíčští povinnost až v prodloužení, když v poměru 3:2 přetlačili Ústí nad Labem. Komplikace se zrodila v Litoměřicích, kde Třebíč nestačila 2:4. V dalších duelech se však bílé hvězdy opět naladily na vítěznou náladu, v prodloužení skolili v přímém souboji o play-off Frýdek-Místek 3:2 v prodloužení. Zatím poslední dva body vybojovali svěřenci trenéra Sobotky v Porubě, kde slavili opět výhru v prodloužení tentokrát 4:3.

V kádru Třebíče působí řada hráčů, kteří jsou na pomezí extraligového kádru Komety Brno. Jedná se především o mladé borce, kteří se snaží nabírat první zkušenosti v nejvyšší soutěži, při tom už však dokáži zvládat role tahounů prvoligového týmu. Nejlepším střelcem Třebíče je aktuálně nájezdový mág Silvestr Kusko, jenž zaznamenal dvacet přesných tref a na dalších osmnáct přihrál. Roli nejproduktivnějšího hráče však o jeden kanadský bod navíc plní Lukáš Nedvídek. Trojici produktivních útočníků uzavírá Michal Vodný (13+11). Defenzivní řady stojí na výkonech Lukáše Vágnera, jen původně začal sezonu v Karlových Varech. Momentálně Vágner eviduje na svém kontě devětadvacet zápasů, v nichž pomohl Třebíčí patnácti kanadskými body a především jedenácti plusovými body. Výborným tahem se ukázalo také angažování původně kadaňského Šimona Szathmáryho (5+11).

Třebíč se může spolehnout na kvalitní brankářské zastoupení. V první polovině soutěže Horákům vypomáhal i Karel Vejmelka, jenž momentálně plní roli jedničky v extraligové Kometě. Momentálně v Třebíčí dostává nejvíce prostoru nadějný Lukáš Dostál, kterého mohou fanoušci znát z role reprezentační jedničky na nedávno skončeném Mistrovství světa hráčů do 20 let. Nadějný odchovanec brněnské Komety si v Třebíči zachytal v jednadvaceti zápasech, nakoukl už i do extraligy a drží úspěšnost zákroků na úrovni 91,64%, průměrně pak inkasoval 2,48 branek za zápas.

Skóre Třebíče napovídá, že bitvy s Horáky končí těsnými výsledky. Třebíčí možná chybí více zápasů, ve kterých by zvítězila za tři body, tím pádem by ji pozice v elitní osmičce nejspíš neminula již nyní. Ovšem Horáci nadále trpělivě bojují a proti Vsetínu budou odhodlání svou ztrátu na kýžené pozice stáhnout, kdo by na Vysočině nechtěl zažít třeba prvoligové čtvrtfinále mezi Třebíčí a Jihlavou? Motivace je tak proti Valachům zcela na místě.

Získají Valaši další body s příchutí vysočiny?

Vsetín v sobotním utkání proti předposlednímu Ústí nad Labem splnil povinnost možná až nad plán. Do sítě vyprodaného kádru žlutomodrých Severočechů nasázel deset branek a potěšil své příznivce, kteří se desítky dožadovali již v první třetině. Příliš velké výhrady k výkonu nehledal ani trenér Jiří Dopita, jenž utkání zhodnotil celkem stručně a jasně: „První dvě třetiny nebyly úplně podle našich představ. Třetí třetina byla z naší strany slušná a jsme spokojeni s tím, že jsme splnili povinnost v podobě zisku tří bodů.“

Na kanonádě proti Ústeckým se rovnoměrně podělily všechny útočné formace Valachů. Po dvou brankách se podařilo vstřelit Ondřeji Koptovi, Jiřímu Karafiátovi a také Radimu Kucharczykovi, jenž fanouškům zajistil vyvolávanou desátou branku. První branku v sezoně pak zaznamenal Vojtěch Šilhavý. Poprvé od návratu do sestavy se domácím příznivcům představil také David Březina i jemu se podařilo v utkání skórovat, v Třebíčí však křídelník třetí formace očekává zcela jiný duel: „S Třebíčí bývají vždycky těžké zápasy, u nich doma to bude určitě ještě těžší než u nás doma. Třebíč je hodně nepříjemný soupeř, bojují o účast v play-off. My se však musíme koncentrovat na náš výkon a jet tam vybojovat další tři body, to bude pro nás nejdůležitější,“ burcoval vsetínský útočník před duelem na Vysočině.

Valachům se v letošní sezoně sice nepodařilo zvítězit v Třebíči, nyní přichází na řadu pokus dva, ale ze sousední Jihlavy se Vsetínu podařilo přivézt již šest bodů, bude jim tentokrát Vysočina k chuti i v Třebíči? Odpovědi dostaneme v pondělním večeru. Zápas mezi Třebíčí a Vsetínem odstartuje v 17:30, a pokud nebudete přímo na stadionu, můžete počínání Valachů sledovat prostřednictvím textového onlajnu a nebo přímého přenosu skrze portál hokejkatv.cz.

Poslední vzájemné zápasy:

6.KOLO PO 22.9.17:30

Vsetín – Třebíč 4:3 (2:0, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 4. Rob (Slováček, Teper), 7. Březina (Kucharczyk, Holomek), 30. Rob (Jonák, Pechanec), 44. Březina (Rudl, Podešva) – 49. M. Novák (Vodný, Raška), 50. Tadeáš Král (Paták, Malec), 60. Nedvídek (Vodný, Kusko).

21.KOLO SO 3.11. 17:30

Třebíč – Vsetín 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 20. Raška (Szathmáry, Nedvídek), 29. Süss (Szathmáry), 31. Kusko (Vl. Brož, Nedvídek), 42. Havlát (Kusko, Nedvídek), 56. Raška (Střondala, Dostál), 58. Nedvídek (Szathmáry, Havlát) – 24. Jonák (Pechanec, Rob), 48. Kuronen (Březina, Pitule).

36.KOLO PO 17.12. 17:30

Vsetín – Třebíč 4:3 (0:3, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 34. Rob (Pechanec, Jonák), 47. Kucharczyk (Jonák), 50. Kopta (Rác, Karafiát), 57. Slováček (Jonák, Vávra) – 3. Ferda (V. Čejka, Mlynář), 4. Nedvídek (Vl. Brož, Szathmáry), 9. V. Čejka (Raška).

Sestavy v minulém kole:

Třebíč: Dostál – Vl. Brož, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Bilčík, Furch – Kusko, Nedvídek, Střondala – Vodný, T. Havránek, Psota – Malec, Süss, Paták – Havlát, M. Novák, P. Kratochvíl.

Vsetín: Šelepněv – Mikuš, Hryciow, Slováček, Rudl, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Vávra, Šilhavý, Vítek.

banner pod článkem