Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Norská štafeta žen letěla na trati a v Ulricehamnu zvítězila, mezi muži dominovali Rusové

I druhá štafeta žen v letošní sezoně Světového poháru se stala kořistí norské reprezentace. V Ulricehamnu jednoznačně vyhrála před domácími Švédkami a třetími Finkami. České kvarteto bylo desáté. Závod mužů si podmanily dva ruské výběry.

Norka Astrid Uhrenholdtová Jacobsenová během štafety v Ulricehamnu
zdroj: ZMA autor: Mathias Bergeld

Norská čtveřice Heidi Wengová, Therese Johaugová, Astrid Jacobsenová, Ingvild Flugstad Östbergová porazila švédské rivalky o bezmála 38 sekund. Finišmanka Östbergová náskok na posledním pětikilometrovém úseku téměř zdvojnásobila.

Česká čtveřice sváděla souboj s Kazachstánem o předposlední desátou příčku. Kateřina Razýmová, Petra Hynčicová, Petra Nováková a Sandra Schützová nakonec porazily kazašskou štafetu skoro o minutu. Na dominantní Norky ztratily přes čtyři a půl minuty.

Rusové nedali zbytku startovního pole sebemenší šanci

Mužský závod na 4x7,5 km opanovalo kvarteto Jevgenij Bělov, Alexandr Bessměrtnych, Denis Spicov a Arťom Malcev, označené jako Rusko II. Malcev na posledním úseku utekl o 21 sekund ruským "jedničkám", za které finišoval Sergej Usťugov.

Češi ve složení Miroslav Rypl, Adam Fellner, Petr Knop a Jonáš Bešťák za soupeři od počátku zaostávali a skončili poslední. Na předposlední tým USA ztratili více než tři minuty, na vítěze skoro sedm a půl.

SP v běhu na lyžích v Ulricehamnu (Švédsko):

Ženy: 
Štafeta 4x5 km: 1. Norsko (H. Wengová, Johaugová, Jacobsenová, Östbergová) 57:06,3, 2. Švédsko (Settlinová, Anderssonová, Kallaová, Sundlingová) -37,4, 3. Finsko (Mononen, Pärmäkoskiová, Roponenová, Pippová) -41,2, 4. Rusko 1:09,1, 5. Norsko II -1:15,7, 6. USA -1:26,6, ...10. ČR (Razýmová, Hynčicová, P. Nováková, Schützová) -4:31,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články