Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čeští dorostenci získali na úvod biatlonového mistrovství světa dvě medaile

Dvojnásobným medailovým úspěchem pro Česko začal juniorský světový šampionát biatlonistů ve slovenském Osrblie. V kategorii dorostenek vybojovala ve vytrvalostním závodě senzační stříbro Tereza Voborníková, bronz v chlapecké kategorii přidal Jakub Kocián. Závod dorostenců vyhrál Švýcar Niklas Hartweg, mezi dívkami šokovala ziskem první velké světové medaile pro Grónsko Ukaleq Astri Slettemarková. Sprinty a stíhačky v kategorii juniorů můžete sledovat o víkendu 2. - 3. února na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tereza Voborníková
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Slettemarková jako jedna ze dvou závodnic trefila přesně všech dvacet terčů, k tomu přidala třetí nejrychlejší běh a druhou Voborníkovou porazila o téměř minutu a čtvrt. Český úspěch dokreslila čtvrtou příčkou Tereza Jandová.

"Voborníková závodí celou sezonu v dobré formě. Prodat svoji výkonnost na nejdůležitější akci roku, to je ovšem ještě něco jiného. Ona však svoji roli ustála a mám z jejího výkonu velkou radost, stejně jako z překvapivé čtvrté pozice Terezy Jandové," podotkl k závodu dorostenek trenér Aleš Lejsek.

Kocián měl rozběhnutý závod na vítězství, na poslední položce vstoje ale jednou minul a konečnou třetí příčku uhájil před Kazachem Kirejevem o tři sekundy.

"Medaile se nedá předpovědět, protože nezáleží jen na vašem výkonu, ale také na počínání soupeřů. Kuba ukázal, že je kvalitním střelcem, a po zdravotních komplikacích se dostal i do dobré běžecké formy," řekl trenér reprezentace Michael Málek.

Biatlonové MSJ na ČT sport a webu ctsport.cz:

sobota 2. 2., 10:50: sprint juniorů

sobota 2. 2., 14:00: sprint juniorek

neděle 3. 2., 10:55: stíhačka juniorů

neděle 3. 2., 11:55: stíhačka juniorek

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články