Nejnovější

Přehled týdne 21. 1. – 27. 1. 2019

Pondělí: Ve Francii po dlouhých stoletích vymřela královská rodina. Nebo tak nějak. Henri d’Orleáns, potomek posledního francouzského krále Ludvíka Filipa, zemřel ve věku 85 let, aniž by se aspoň pokusil získat trůn nazpět, zbabělec jeden. Na druhou stranu, vzhledem k francouzskému vztahu k pomazaným hlavám nakonec možná udělal dobře. – Slovák z Komárna podle policie prodal svoji ani ne patnáctiletou dceru za 3000 eur. Děti, nezlobte, jinak vás táta prodá a peníze za vás protočí na matech! – Těsně před stodevátými narozeninami zemřela nejstarší Češka Květoslava Hranošová. Chudák, žít takhle dlouho by mě taky zabilo. – V Severním Irsku policie zadržela čtyři leprikóny podezřelé z pumového útoku v Londonderry. IRA je zpátky, bejby! (JL)

Úterý: Ministr dopravy Dan Ťok schytal kritiku poslanecké sněmovny za stav D1 a další působení jeho resortu. No, na Ťokovi je nutné ocenit fakt, že je odolnější než většina českých silnic. – Sněmovna schválila přísnější variantu insolvenčního zákona. Z dluhové pasti se tak dostane více lidí, ale paradoxně ne ti, co by to potřebovali nejvíc. Vzhledem ke všemu ostatnímu, co se děje… asi za tohle buďme rádi. – Petr Stuchlík, neúspěšný kandidát na primátora, se stal členem ANO a může tak kandidovat na místopředsedu. Senzory škodolibosti větří vnitrostranické drama, dejte chladit pivo! – Žena obviněná z objednávky vraždy novináře Jána Kuciaka měla údajně mít kontakty na vysoce postavené politiky. Pche, tu ženu neznáme a z tohohle čísla nám nevolala! (MrK)

Středa: Největší opoziční strana v Polsku hodlá bojkotovat veřejnoprávní televizi. Vedení strany vyzvalo své představitele, aby přestali chodit do všech jejích programů kvůli údajné předpojatosti. Nabízí se ale otázka, jestli je opravdu dobrý nápad takhle zbavit program opozičních názorů. – Krize ve Venezuele nabrala na obrátkách. V Caracasu se vůdce opozice Juan Guaidó prohlásil úřadujícím prezidentem a vzápětí jeho úřad uznal i prezident USA. Maduro později oznámil, že Venezuela přerušuje své vztahy se Spojenými státy. A aby taky ne, přece je nenecháme kamarádit se se špinavými kapitalisty! – V poslanecké sněmovně schválili zákon, který v případě takzvaného tvrdého brexitu umožní Britům v Česku stejné postavení, jako mají ostatní občané EU, a to do roku 2020. Takže honem, honem a zařídit si občanství natrvalo! – Sněmovní výbor pro justici se bude zabývat podezřením, že se lidé z Kanceláře prezidenta snaží dlouhodobě ovlivňovat rozhodování soudů. Po vzoru TV Barrandov je tedy na programu i speciální agent bez povolení zabíjet, Vratislav Mynář. Bude řachanda. (VK)

Čtvrtek: KSČM ve svém návrhu zákona proti prznění češtiny udělala v první větě chybu. Je radost tvořit humorný týdenní přehled, když to rudí poslanci nevědomky dělají za vás. – Loni se u nás vyrobil rekordní počet aut. Jak dlouho nám ještě politici budou tvrdit, že chtějí z Česka sejmout nálepku montovny? – Sony přesouvá své sídlo z Británie, Airbus hrozí odchodem v případě tvrdého brexitu. Dvakrát měř, jednou řež, to asi na ostrovy zatím nedorazilo. – Babiš od loňského dubna nepřišel na písemné interpelace, kde vláda čelí dotazům poslanců. A pak že bez práce nejsou koláče. Nebo spíš koblihy. – Miloš Zeman uvedl, že soudce Baxa sám požadoval post předsedy Ústavního soudu. A to je prosím pěkně prezidentův názor, stanovisko nebo snad nějaká forma doporučení? V těch jeho označeních se totiž začínám ztrácet. (CZE)

Pátek: ČSSD uvažuje o zkrácení svého názvu jen na Sociální demokracii, tedy SD. Doufáme, že ne kvůli snadnějšímu sloučení s SPD. – TOP 09 si jako lídra kandidátky do Evropského parlamentu zvolila Jiřího Pospíšila. To přiláká voliče stejně dobře jako šlehačkový dort s cibulí. – Hradní kancléř Vratislav Mynář stáhl žalobu na NBÚ kvůli neudělení nejvyšší bezpečnostní prověrky a zpochybnil u toho nezávislost soudců. Ekvivalent uraženého dítěte v hračkářství, co jiného k tomu dodat? – Dalšího Čecha zadrželi kvůli drogám, tentokrát na Tchaj-wanu. Alespoň už nebudeme mít image zlodějů, už děláme posun k byznysmenům! – Francouzské hnutí žlutých vest plánuje kandidovat do europarlamentu. To bude panečku program. Demošky do každé země! (MrK)

Víkend: Jiří Zimola obhájil svou pozici krajského předsedy ČSSD v Jihočeském kraji. Pak se divme, že ta strana vymírá. – Od roku 2021 mají být zpřísněny požadavky na spotřbiče, což by mělo zamezit nenávratnému a neopravitelnému znehodnocení zboží po záruční době. Jednou rukou budeme tleskat, druhou si další rok koupíme nový model iPhonu! – USA a afghánský Taliban oznámily dohodu, po které mají USA stáhnout své jednotky ze země. Je moc morbidní přijímat sázky na to, za jak dlouho to padne? – Syrští kurdové plánují pokračovat v bojích s Islámským státem, hnutí Hizballáh varovalo Izrael, aby v Sýrii neútočilo na íránské cíle… copak, snad jste si nemysleli, že tam už je klid? (MrK)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*