Mall.tv zařadí do svého vysílání pořady Slow TV

pondělí, 28. ledna 2019, 16:55 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Pořady pomalé televize Slow TV se přesouvají z portálu iDnes Kino na Mall.tv.

Slow TV, foto: Mall.cz

Slow TV, foto: Mall.cz

Internetová televize Mall.tv přidá ke stávající programové skladbě sedm nepřetržitých přenosů Slow TV, zachycujících mimo jiné aktuální dění na ranveji Letiště Václava Havla, v ptačím krmítku v Makově nebo na trase mazací tramvaje. 

Fenomén sledování všedních věcí odstartovala před deseti lety norská veřejnoprávní televize NRK. Ta odvysílala záznam sedmihodinové cesty vlaku z Bergenu do Osla, který k obrazovkám přitáhl více než milion Norů a předčil očekávání.

Na rostoucí popularitu takzvané pomalé televize zareagovala v roce 2015 také agentura Taktiq Communications, která spustila českou Slow TV. Ta se objevovala na portálu Playtvák.cz, který dnes vystupuje pod značkou iDnes Kino. „Myslíme si, že potenciál pomalé televize zdaleka není vyčerpaný, proto ho chceme dál rozvíjet. Fanoušci se ale žádných radikálních změn bát nemusí, o žádný ze svých oblíbených přenosů, které byly dosud k vidění na iDnes Kino, nepřijdou. Naopak k nim na Mall.tv přibydou nová témata a uživatelsky přívětivější prostředí,“ upřesňuje vedoucí redakce Slow TV Ivan Sobička podrobnosti, které budou přesun videí provázet.

„Chceme divákům nabídnout sedm plnohodnotných nonstop streamů, které bude možné díky funkci timeshift vrátit až o čtyři hodiny a které doplní mapy, letový radar, dopravní informace a další zajímavosti,“ dodává šéfproducent internetové televize Mall.tv Lukáš Záhoř.

-mav-