Vstupenky online

Čeká nás týden nabitý mládežnickým hokejem, dorost jej odstartuje již v úterý

Helena Hegeďová • 28.01.2019

Minulý týden odehráli ligová utkání pouze junioři a na žádný domácí zápas se nedostalo. Během následujících dnů se ale dočkáme pravého opaku, jelikož na juniory i dorostence čekají tři zápasy. Vše otevře dorost, který v úterý odehraje dohrávku v Olomouci. Mladší kategorie se pak představí i ve čtvrtek, kdy hraje na Technice, a v sobotu. To doma hostí brněnské Warriors. A v Brně zůstaneme, jelikož juniorka vyjede ve středu k utkání s Kometou. O víkendu pak budeme pokračovat v ryze domácích zápasech. Junioři hrají s Třincem a Vítkovicemi.

Vsetínští junioři minulý týden odehráli dvě utkání, nyní je čekají tři. Na Spartě podali Valaši dobrý výkon, hráli lépe než domácí, ale i tak jim bodový zisk proklouzl mezi prsty. Vsetín se v hlavním městě dostal do vedení, načež Sparta krátce po polovině utkání otočila. Vsacané dokázali se svým soupeřem držet krok, v mnoha situacích byli lepší než on, ale zradila je koncovka. Nerozhodný stav 3:3 se držel až do poslední minuty, ve které rozhodl nejproduktivnější sparťanský obránce. Bez navýšení konta se tak Vsetín vydal do Pardubic, kde se spíše vylučovalo, než hrálo. Celkem se rozdalo 66 trestných minut, o něco více si odseděli hosté. Ti také za soupeřem pokulhávali v počtu střel. Pardubice přestřílely vsetínské juniory poměrem 50:19. Zápas nakonec skončil, pro domácí příznivým, výsledkem 5:1. Tentokrát už si ale Valaši spravili chuť alespoň v nájezdech, kde bod svou přesnou trefou vystřelil Frydrych.

Jak už bylo řečeno, spíše než body do kanadského bodování se sbíraly trestné minuty, a tak se obránce Šimon Jenáček dostal k příčce pro druhého nejvylučovanějšího hráče soutěže. Nad ním už je pouze olomoucký Josef Podlaha. Jenáček je ale také nejproduktivnějším vsetínským bekem, a to s deseti vstřelenými brankami a dvaceti nahrávkami. O šest bodů méně má Tomáš Ondračka (3+21). Na čele bodování útočníků zůstává Daniel Klímek (25+23), ztrátu na něj stahuje Lukáš Frydrych (17+19). Dlouhodobé statistiky také ukazují, že Vsetín disponuje vyrovnanou brankářskou dvojicí. Úspěšnost Jakuba Málka je 90,92%, Davida Sachra 89,69%. Málek si navíc v pondělním utkání vsetínského áčka odbyl premiéru mezi muži.

K utkání s Kometou Brno a na domácí zápasy s Třincem a Vítkovicemi zve Patrik Zeman

Uplynulý týden
Ztráta bodů na Spartě – Myslím si, že celý zápas jsme měli herní převahu. Na konci už jsme ale polevili a nestačili jsme jim. Nicméně je to škoda.
Průběh v Pardubicích – Možná to bude všechno jenom tím, že se nám proti Pardubicím prostě nedaří. Ani minule jsme s nimi neodehráli extrémně dobrý zápas, čemuž odpovídá i výsledek. Ta vyloučení byla z mého pohledu občas i zbytečná, ale někdy to bylo tak, že hráči z Pardubic se chtěli před bránou hodně rvát. I z toho bylo hodně vyloučení.

Co nás čeká?
Už ve středu proti Kometě – Já si myslím, že ve středu můžeme uhrát dobrý výsledek. Proti Kometě můžeme vyhrát. Tím, že hrajeme už ve středu, tak nás potom nás čekají ještě dva zápasy Vítkovice, Třinec. Tyto soupeře už známe, takže bychom proti nim mohli taky něco vymyslet.
Třinec hraje lépe doma – Občas ty zápasy nevyjdou úplně ideálně, forma není úplně stoprocentní. Někdy to tam nepadá, není tam to štěstí, ale to může zažít každý.
Zlepšující se výkon v zápasech s Vítkovicemi – Dost to vnímáme. Oni jsou teď v tabulce nahoře, takže si myslím, že jestli se nám s nimi povede urvat nějaký ten bod, tak to bude velký úspěch.

Vzkaz fanouškům: Budou to hodně dobré zápasy, hodně rychlé, v dobrém tempu. Určitě se bude na co dívat.

Zápas: 30. 1. Kometa – Vsetín 18:00

Vzájemná utkání v sezóně:
14. 12. Vsetín – Kometa 3:2p

Stejně jako Vsetín, ani Kometa nezískala proti žádnému ze soupeřů Sparta, Pardubice plný počet bodů. V Pardubicích hráli Brněnští už ve čtvrtek a odvezli si porážku 2:4, z nadstavby pak brali bod, když se v prodloužení prosadil útočník Žan Primožič. Proti lídrovi ze Sparty brala Kometa stejný zisk, když utkání dovedla v základní hrací době k remíze a musely rozhodovat samostatné nájezdy. V tabulce je Brno s třiadvaceti body deváté. Vyrovnaná tabulka ale způsobuje, že náskok Komety na desátou Slavii je pouze jednobodový.

A vyrovnaná je taky první trojice na čele kanadského bodování brněnského celku. Na prvním místě najdeme Michala Kunce (17+18), který je zároveň nejlepším střelcem. Jen o bod za ním vidíme jméno Marka Minárika (15+19), dále pak z dvoubodovým odstupem Vojtěcha Kadlice (13+19). Nejproduktivnější bek má na svém kontě 8 gólů a 14 asistencí. Jedná se o Daniela Kowalczyka, s kterým se někteří hráči vsetínské juniorky potkali už v nižších kategoriích.

Zápas: 1. 2. Vsetín – Třinec 17:30

Vzájemná utkání v sezóně:
21. 9. Vsetín – Třinec 4:5
6. 10. Třinec – Vsetín 2:5
2. 11. Vsetín – Třinec 2:5
24. 11. Třinec – Vsetín 1:4
19. 12. Třinec – Vsetín 5:2

S třineckými Oceláři odehráli Valaši dohromady už pět utkání a ve většině z nich vyhrál hostující tým. Tuto tradici porušili Třinečtí jen v minulém vzájemném duelu, kdy na svém ledě zvítězili 5:2. Co se týče tohoto skóre, to už tak neobvyklé nebylo. Hned tři zápasy totiž tímto výsledkem skončily. Z hlediska statistik jsou tedy vzájemná měření sil velmi zajímavá, nutno však dodat, že na poslední tři venkovní utkání nemají Oceláři dobré vzpomínky. Uprostřed prosince podlehli v derby Vítkovicím a se Slavii a Libercem padli v prodloužení. To bylo na začátku ledna, od té doby hrál Třinec výhradně doma. Šňůra domácích zápasů momentálně čítá sedm kousků a v úterý ještě jeden přibude.

Třineckou ofenzivu řídí Filip Indrst, což se projevuje nejen na jeho 8 branách, ale hlavně na 25 asistencích. Za ním se pak v tabulce bodování usadil Marek Havránek (10+20). Nejlepším střelcem týmu je osmnáctibrankový Nico Geidl. K tomto počti vstřelených gólů má ještě 10 nahrávek. Celkem vysoko najdeme i bodově nejlepšího obránce. Je jím Jakub Michálek (11+13), který se drží na 5. příčce. V bráně je pak známou a velmi úspěšnou dvojicí Štěpán Švehlák (91,99%) s Radkem Ochmanem (91,61%). Stejně jako Vsetín, i Třinec tak má velmi vyrovnané brankářské duo.

Zápas: 2. 2. Vsetín – Vítkovice 16:00

Vzájemná utkání v sezóně:
15. 9. Vítkovice – Vsetín 9:1
5. 10. Vsetín – Vítkovice 3:10
27. 10. Vítkovice – Vsetín 6:5p
23. 11. Vsetín –Vítkovice 4:3
22. 12. Vítkovice – Vsetín 2:3sn

Jak už zmiňoval obránce Patrik Zeman, Vítkovice se drží v horních patrech tabulky i ve druhé části soutěže. V dosavadním průběhu nasbíraly 34 bodů, což je o jeden bod méně než Třinec a o jeden více než Litvínov. I čelo tabulky tak dokazuje, jak je skupiny vyrovnaná. Ovšem také takový tým občas zaváhá a stalo se tak například v minulém kole, kdy na svém ledě přivítali Ostravané poslední České Budějovice. Domácí museli bojovat až do konce a nakonec získali dva body za výhru v nájezdech. V této dovednostní disciplíně zazářil vítěznou brankou Petr Fridrich. Stále se však i tento výsledek počítá za výhru a můžeme tak oznámit, že se Vítkovice vezou na vítězné vlně. Prohrály naposledy 11. ledna s Plzní.

Z vítkovických jmen už zaznělo to Petra Fridricha, který nejen vede bodování týmu z Ostravy, ale je také druhým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Tím první je se čtrnáctibodovým náskokem John Jason Peterka, sám Fridrich si ale s bilancí 28+31 drží náskok pěti bodů na třetího Pšeničku ze Sparty. Manko jeho spoluhráčů je ale větší. Na děleném druhém místě najdeme ve Vítkovicích Jana Bernovského (21+18) a Jakuba Lewandowského (18+21). Gólmanskou jedničkou je Dominik Piták (92,82%)

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Sachr – Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Kočí – Klímek, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.

Kometa Brno: Micka – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzín, Škvrně, Malý, Kadlic, Primožič, Bartes.

Třinec: Ochman – Krzak, Šulák, Adámek, Hrůzek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Geidl, Raška, Čmiel, Przybyla, Plandor, Matěj, Macháček.

Vítkovice: Piták – Kunc, Bílý, Smolka, Smička, Zapletal, Vacula, Věntus – Fridrich, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Gebauer, Ivan.

K utkáním s Olomoucí a Technikou a na domácí zápas s Warriors zve Matyáš Dědek

Uplynulý týden
Volno pro dorosteneckou extraligu, minulý týden se nesl ve znamení Mládežnického MČR krajů – Mistrovství krajů bylo dobré, protože jsme si mohli poměřit síly s klukama z jiných krajů, z druhého konce republiky, a i pro mě osobně to bylo přínosné. Celkově to nebyla špatně uspořádaná akce. Náš výkon ale nebyl úplně stejný jako hra jiných. Kluci ne, že by byli špatní, to určitě ne, ale moc jsme si nenahrávali. Chyběl tomu týmový výkon.

Co nás čeká?
Dohrávka v Olomouci – Tehdy jsme se pár dní před zápasem dozvěděli, že mají nějaké technické problémy a hrát se nebude. Teď tedy budeme mít tři zápasy v jednom týdnu a myslím si, že to bude náročnější, ale dá se to zvládnout.
Druhý zápas v tomto týdnu, a to na ledě brněnské Techniky – Čekám vyrovnaný zápas a bude rozhodovat hra dopředu a to, jestli budou dávat útočníci góly.
Poslední Warriors – Oni jsou nepříjemní, hrají hodně do těla. Jsou takoví, že jdou hodně do faulů. Hrají nepříjemný hokej. Jsou poslední a občas je to takové, že se proti nim musí vyhrát. Není to sice úplně zavazující, ale není to tak jako proti některým lepším týmům, kdy to očekávání třeba není tak velké a hraje se více v pohodě.

Vzkaz fanouškům: Doufám, že fanoušci přijdou a budou nás podporovat.

Dorostenci měli minulý týden volno, ale nyní je čekají další extraligové zápasy. Poslední utkání odehráli Valaši v Přerově, kde tohoto soupeře podruhé, a poprvé v základní hrací době, porazili. Toto vítězství bylo navíc páté do série a dorostenci budou chtít tuto šňůru jistě prodloužit. Momentální forma mluví jednoznačně v jejich prospěch, protože po nevydařeném začátku se odpíchli ode dna a a nyní vyhráli v 14 utkáních hned jedenáctkrát.

Boris Babeliak, který zatím celkově zapsal 21 gólů a 30 asistencí, vede nejen individuální bodování vsetínských hráčů, ale také nadstavbové skupiny E (co se bodů získaných v této části soutěže týče). V měřítku celé soutěže mu pak patří krásné sedmé místo. Ze vsetínského kádru jsou mu bodově nejblíže Jan Půček (16+29) a Stanislav Kunst (6+30).

Zápas: 29. 1. Olomouc – Vsetín 17:00

Vzájemná utkání v sezóně:
11. 10. Olomouc – Vsetín 6:4
24. 11. Vsetín – Olomouc 3:4
5. 1. Vsetín – Olomouc 8:1

Olomouc má jednobodový náskok před posledními Warriors, což by mohlo do dalších zápasů znamenat zvýšenou motivaci. Však taky v posledních utkáních brala body za remízu nebo prohrála jen těsně. Zlomový byl možná také debakl, který si kohouti odvezli na začátku nového roku ze Vsetína. To se Valachům podařilo poprvé v sezóně Olomouc porazit.

Nejproduktivnějším hráčem je s osmadvaceti body (20+8) útočník Stanislav Ruda. Ten má na svého nejbližšího pronásledovatele vysoký náskok, druhý Adam Masare má bodů dvanáct (8+4). Třetí v tabulce je nejčastěji bodující obránce Lukáš Přecechtěl s pěti brankami a šesti asistencemi. Bodově stejně je na tom i Adam Havel (3+8).

Zápas: 31. 1. Technika – Vsetín 17:15

Vzájemná utkání v sezóně:
29. 9. Vsetín – Technika 3:4sn
15. 11. Technika – Vsetín 4:5
5. 12. Technika – Vsetín 2:5
10. 1. Vsetín – Technika 6:0

Techniku vsetínští dorostenci vždy považovali za vyrovnaného soupeře a dle slov Matyáše Dědka tomu není jinak. Celek z Brna se ale v poslední době trápí. Nejen, že jej Valaši v posledním vzájemném utkání přejeli 6:0, s podobným skóre ale odcházeli i z ledu druhého brněnského celku ve skupině. Warriors, kteří jsou poslední, si s Technikou poradili poměrem 5:0. Dále Technika nebodovala ani proti Olomouci a z vedoucího Přerova opět odjížděla s pětigólovým mankem.

Kanadskému bodování Techniky Brno vládnou Lukáš Přidal (16+10) a Jakub Plevka (12+11). Za nimi pak najdeme další dvojici, tentokrát složenou z jednoho útočníka a jednoho obránce. Jedná se o Michaela Fornála (9+8) a Šimona Grocha (6+10). Území mezi třemi tyčemi patří Jakubu Nešpůrkovi (91,62%).

Zápas: 2. 2. Vsetín – Warriors 12:00

Vzájemná utkání v sezóně:
6. 10. Warriors – Vsetín 8:7sn
17. 11. Vsetín – Warriors 6:3
8. 12. Warriors – Vsetín 1:5
12. 1. Warriors – Vsetín 1:7

Poslední zápas tohoto týdne odehrají dorostenci doma, a to proti druhému z brněnských týmů, se kterými se již od začátku letošního ročníku potkávají. Warriors jsou v tabulce poslední, ale umí překvapit. Své by o tom mohla vyprávět nejen Technika, ale i přerovští Zubři, kteří sice suverénně vedou tabulku, ale i oni podlehli poslednímu celku poměrem 3:5. Před návštěvou Lapače zamíří Brno právě do Přerova, uvidíme tedy, zdali se jim na Hané podaří na svůj předchozí úspěch navázat.

A dopomoci by k tomu mohl třeba nejlepší střelec Ondřej Hykl (11+13) nebo nejproduktivnější útočník Tomáš Havelka (9+16). V bráně se pak střídají Erik Šebo (87,80%) s Dietrem Geidlem (89,97%). A právě o půl roku starší z této gólmanské dvojice, druhý jmenovaný, je známý jak vsetínským hráčům, tak pravděpodobně i fanouškům, jelikož v loňské sezóně odchytal v zelenožlutém dresu 20 utkání extraligy mladšího dorostu.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Tkadlec – Machů, Velikovský, Kočí, Mikula, Kuchařík, Krajčík – Jurek, Babeliak, Adámek, Juráň, Půček, Dědek, Turek, Čajanová.

Olomouc: Hořejší – Nesvadba, Spurný, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Radová, Holcman, Sedláček – Havel, Václavský, Kusak, Macháč, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda.

Technika Brno: Bílek – Růžička, Krejčí, Irajn, Šupa, Navrátil – Vrzal, Mareček, Líska, Přidal, Kubový, Plevka, Frýza, Maštalíř, Hrnčíř, Fornál, Závadský, Harásek.

Warriors Brno: Holly – Zavřel, Gryc, Berka, Mlčoch, Kala, Svoboda, Brokeš, Hykl – Zelinka, Havelka, Boltvan, Ambrož, Kopřiva, Milotinský, Hanák, Heinrich.

banner pod článkem