Rada: Tramvaje se na Václavské náměstí vrátí nejpozději v roce 2022

Tramvajové koleje mezi starou a novou budovou Národního muzea. Autor: Ondřej Kubát (DPP)Tramvajové koleje mezi starou a novou budovou Národního muzea. Autor: Ondřej Kubát (DPP)

Rada hlavního města Prahy dala v pondělí zelenou dopravnímu podniku (DPP) k návratu tramvají na horní část Václavského náměstí. DPP

Rada hlavního města Prahy dala v pondělí zelenou dopravnímu podniku (DPP) k návratu tramvají na horní část Václavského náměstí. DPP tak může začít stavbu projektovat.

„Předpokládáme zahájení provozu nejpozději roku 2022,“ uvedl na sociální síti radní pro dopravu Adam Scheinherr. Nové propojení tratě z Vinohradské do Jindřišské a Vodičkovy ulice by mělo odlehčit přetíženým spojením v centru. Dnešní tramvajový systém je podle města příliš závislý na úseku mezi Lazarskou a Jindřišskou.

Nová rada udělala první krok už koncem listopadu, když odsouhlasila přípravu rekonstrukce stropní desky stanice metra Muzeum a prověření nosnosti vestibulové desky stanice Můstek u výstupu do Vodičkovy ulice.

Plán na návrat tramvají na Václavské náměstí vytvořil už v minulém volením období Institut plánování a rozvoje (IPR).  Kvůli tomu vznikla i 70 metrů dlouhá kolej u Národního muzea, která zatím vede odnikud nikam.

Ke zvažovaným variantám patří i tři možné trasy k hlavního nádraží.

Tagy dpp Rada hlavního města Prahy trať Václavské náměstí
40 komentářů