O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Čína vyzývá Spojené státy, aby okamžitě zrušily zatýkací rozkaz a žádost o formální vydání paní Meng Wanzhou
2019-01-29 19:42:05 cri

Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Geng Shuang v úterý na tiskové konferenci uvedl, že pokud jde o žádost Spojených států o vydání Meng Wanzhou z Kanady, Čína vyjádřila Spojeným státům a Kanadě ostrý protest. Čína znovu vyzvala USA, aby okamžitě stáhly zatykač a žádost o formální vydání paní Meng Wanzhou.

Spojené státy podle zprávy formálně předložily Kanadě žádost o vydání místopředsedkyně a finanční ředitelky společnosti Huawei paní Meng Wanzhou.

Geng Shuang uvedl, že Čína vyjádřila Spojeným státům a Kanadě ostrý protest. Čína projevila silnou nespokojenost nad žádostí o vydání paní Meng Wanzhou. V současnosti znovu vyzvala USA, aby okamžitě stáhly zatykač a žádost o její formální vydání.

Geng Shuang také zdůraznil, že čínská vláda důsledně požaduje, aby čínské společnosti prováděly zahraniční hospodářskou spolupráci na základě dodržování právních předpisů, a také vyžaduje, aby zahraniční země poskytly spravedlivé a nediskriminující prostředí pro běžné fungování čínských firem. USA už nějakou dobu využívají svou státní moc k potlačování konkrétních čínských společností ve snaze omezit jejich legitimní fungování. Za tímto jednáním jsou silné politické úmysly a manipulace. Čína důrazně vyzývá USA, aby zastavily nepřiměřené omezování čínských společností, včetně společnosti Huawei, a jednaly s čínskými podniky objektivně a spravedlivě. Čína také rozhodně brání zákonná práva a zájmy čínských podniků.

(Luděk)

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China