Opilý sudí se vrací. ‚Je čistý. Rozhodčího jeho kvalit nemáme,‘ zastávají se Pilného funkcionáři

Fotbalový rozhodčí Marek Pilný, který se opilý motal při ligovém zápase vedle hřiště, se nenápadně vrací. Fotbalová asociace ho sice doživotně vyloučila, trest mu ale následně odpustila. Teď už rozhodčí, který český fotbal v uvozovkách proslavil i v zahraničí, míří na listinu sudích třetí a čtvrté nejvyšší soutěže

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý fotbalový rozhodčí Marek Pilný

Slavný zápas Marka Pilného, když se rozhodčí opilý potácel na stadionu v Příbrami | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Já s tím problém nemám. Začíná znova a pokud bude mít nějaký problém se životosprávou, nevydrží u nás ani vteřinu,“ potvrzuje Radiožurnálu šéf fotbalových rozhodčích Řídící komise pro Čechy Martin Schröter návrat sudího Marka Pilného.

'Pralesní způsoby' v první lize: Opilého sudího v Příbrami zpacifikovali pořadatelé

Číst článek

Rozhodčí bude už na víkendovém semináři sudích třetí a čtvrté nejvyšší soutěže, na postup ho navrhli zástupci královéhradeckého krajského svazu.

„Je to smutné, ale rozhodčího jeho kvalit nemáme. Bavím se o rozhodcovských kvalitách, o žádných jiných,“ říká předseda královéhradecké komise rozhodčích Leoš Slavíček.

Marek Pilný se 'proslavil' v květnu 2016. Při ligovém zápase Příbram - Slavia byl evidentně opilý a jako čtvrtý sudí komicky napodoboval pohyb asistenta rozhodčího.

Pilného tehdy Fotbalová asociace potrestala doživotním vyloučením ze svých řad a disciplinární komise mu zakázala činnost na dva roky.

„Trest dvou let zkrácen nebyl. Požádal o jeho zrušení a etická komise se k tomuto názoru nepřiklonila. Na druhou stranu výkonný výbor uznal, že škodlivost jeho jednání nebyla takové výše, a proto ho přijal do FAČR,“ vysvětluje generální sekretář Fotbalové asociace Jan Pauly mladší.

‚Absolutně bezproblémový‘

Po skončení trestu se Pilný okamžitě vrátil k píšťalce a velmi rychle zase postupuje zpět.

„Zničil kariéru a život především sám sobě. Veškeré své prohřešky má vyřízené, ohledně řádů je čistý. Je to absolutně bezproblémový rozhodčí, není na něj žádná stížnost, podává bezproblémové výkony," chválí Pilného předseda královéhradecké komise rozhodčích Leoš Slavíček.

Také podle šéfa rozhodčích Řídící komise pro Čechy Martina Schrötera si Pilný zaslouží druhou šanci: „Musí splnit veškeré požadavky – testy a fyzické prověrky. Pak se rozhodne, jestli bude zařazený na listinu.“

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme