ESAB představuje svařovací traktor VERSOTRAC

Verotrac ESAB

ESAB představuje Versotrac EWT 1000, nejuniverzálnější a nejvíce uživatelsky přívětivý traktor na trhu pro svařování pod tavidlem, metodou MIG/MAG a drážkování uhlíkovými elektrodami.

ESAB versotrac

Robustní komponenty traktoru Versotrac rozložitelné na moduly lze rozmontovat na malé díly, které si můžete vzít do stísněných prostor a poté je během několika minut znovu smontovat. Nepotřebujete k tomu žádné nástroje.

„Tento modulární traktor odpovídá potřebám na přenosnost u aplikací jako jsou ocelové konstrukce, větší tlakové nádoby, chladiče, výměníky, skříně turbín a převodních soustav, stavební konstrukce, větrné elektrárny a v mnoha dalších prostředích. Versotrac je skutečně modulární svařovací traktor, který si můžete vzít kamkoli, aniž byste potřebovali jeřáby nebo jiná zdvihací zařízení,” říká Magnus Svedlund, Global Product Manager SAW Equipment, ESAB.

Versotrac lze přestavět k dosažení optimálních poloh pro svařování elektrickým obloukem (včetně koutových svarů ve vodorovné poloze). Je nabízen ve čtyřkolové a trojkolové verzi a může být adaptován jak na invertorové zdroje napájení AC/DC, tak na konvenční DC a AC napájecí zdroje. Má nový odnímatelný systém cívky drátu pro jednodušší přepravu a ergonomičtější nakládání cívek. Rukojeti řízení umožňují operátorovi snadno měnit polohu svarového bodu.

Rychle připojitelná svařovací hlava
ESAB dále rozvinul modulární design traktoru Versotrac o svařovací hlavu Versoarc EWH 1000 a řídicí jednotku EAC 10, které jsou rovněž odnímatelné. Díky rychlokonektorům a automatické detekci/nastavení řídicí jednotkou mohou uživatelé přepínat mezi procesy SAW, GMAW a drážkováním během pár sekund.

Svařovací hlava Versoarc EWH 1000 má zabudovaný robustní podavač drátu, který umí svařovat s jedním drátem o průměru až 5 mm a při dovoleném zatížení až 1000 A při 100% pracovním cyklu. Pro vyšší produktivitu (návary přes 20 kg/h) lze Versoarc EWH 1000 používat s dvěma dráty. Enkodér pro řízení v uzavřené smyčce zajišťuje přesnější ovládání rychlosti podavače drátu.

„V rámci naší strategie rychlého sestavení jsme navrhli svařovací hlavu Versoarc EWH 1000 tak, aby u všech důležitých nastavení a začlenění stupnic nebylo třeba nástrojů,” říká Magnus Svedlund. „Nastavení dále zjednodušují funkce paměti pro tlak podávání drátu a rovnačku drátu.

Nová řídicí jednotka
Versotrac používá zcela novou, přehlednou řídicí jednotku EAC 10 pro snazší používání. Její zjednodušené rozhraní zahrnuje funkce, které uživatelé potřebují pro aplikace traktoru a další aplikace lehké automatizace. Na displeji je tak více prostoru pro důležité funkce jako tepelný příkon v reálném čase ke snadnému monitorování a kontrole kvality svarů. Od základní řídicí jednotky je odpojitelný závěsný ovladač EAC 10, aby mohli operátoři pracovat v pohodlné poloze a měnit si nastavení dálkově. Řídicí jednotka EAC 10 funguje se všemi současnými zdroji napájení ESAB pro svařování pod tavidlem, i s většinou obdobných napájecích zdrojů na trhu.

ESAB je ve svařování a řezání uznávaným lídrem. Přídavné svařovací materiály, zdroje a příslušenství firmy ESAB dodávají řešení zákazníkům po celém světě – od vysoce produktivních svařovacích a řezacích procesů prověřených časem až k převratným technologiím pro mechanizované řezání a automatizaci.

Zdroj zprávy je zde.