Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zlatý příběh legendárního závodu

Zlatý příběh legendárního závodu

Nová kniha o plochodrážní klasice

Málokterý sportovní podnik ve světě se může pochlubit takovou tradicí jako plochodrážní závod o Zlatou přilbu. Vždyť jeho první ročník se konal na pardubickém dostihovém závodišti v roce 1929 a v loňském roce se jel, už na stadionu ve Svítkově, po sedmdesáté.

Při této příležitosti napsali známý motoristický novinář Petr Dufek se spolupracovníkem Romanem Apeltauerem knihu sedmdesátkrát Zlatá přilba. Zabývají se v ní zevrubně nejen její historií, ale všímají si i spousty zajímavých faktů a detailů, které jsou s ní neodmyslitelně spjaty. Zvláštní medailonky jsou věnovány všem českým vítězům. Statistická příloha přináší mimo jiné přehled všech účastníků Zlaté přilby od roku 1964.

Z rozsáhlých archivních fondů i fanouškovských sbírek se podařilo získat množství dosud zcela neznámých fotografií. Věrně zrcadlí nejen dění na dráze, ale i specifickou atmosféru, která tuto událost vždy provázela.

Publikace sedmdesátkrát Zlatá přilba je k dostání ve vybrané síti knihkupectví Luxor za cenu 450 Kč. Jeden z čtenářů webu FORMULE.cz ji však získá zdarma. Pokud ovšem bude vybrán z autorů správné odpovědi na následující soutěžní otázku.

 

Který závodník získal nejvíce Zlatých přileb?

a) Leigh Adams

b) Ole Olsen

c) Jiří Štancl

Odpovědi zasílejte do 28. února 2019 na mail: soutez@formule.cz.