Tragédie v Hradci Králové: Lahev na výrobu šlehačky vybouchla...žena skončila v komatu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragédie v Hradci Králové: Lahev na výrobu šlehačky vybouchla...žena skončila v komatu

Lahev, která ženě vybouchla v ruce.
Lahev, která ženě vybouchla v ruce. (Foto PČR, zdechovsky.eu, ara)

Chtěla si udělat šlehačku a skončila v nemocnici. Lahev na její výrobu z Číny explodovala a vážně zranila ženu (52) z Hradce Králové. Případ vyšetřuje policie. 

Láhev s plastovým uzávěrem vybuchla ženě přímo v ruce, když ji chtěla použít. Nešťastnice upadla do bezvědomí. „V současnosti je stále v nemocnici. Prověřujeme, jestli k tomu došlo manipulací nebo únavou materiálu,“ informovala včera policejní mluvčí Iva Kormošová o případu, který se stal loni 23. prosince. Kriminalisté nyní čekají na závěry znaleckého posudku.

Hospodyňka z Hradce Králové nebyla podle všeho jediná, koho v Česku nebezpečná láhev zranila. Otci čtyř dětí měla při oslavě narozenin dcery střepina z plastového hradla prorazit lebku.

Ve Francii zabíjela

Ještě tragičtější případ se stal v roce 2017 ve Francii, kde při explozi lahve zemřela fitness blogerka Rebekka Burgerová.

Víte, že...

...šlehačkovač s plastovou hlavicí je v evropské databázi nebezpečných produktů RAPEX již od roku 2012 a varovala před ním i česká spotřebitelská organizace dTest?

Láhev na šlehačku jako smrtící past. Plastový uzávěr může explodovat

Fitness blogerka Rebekka Burgerová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.