Video placeholde

Meltingpot na Colours of Ostrava: Martin Hilský, „futuristický mnich“ i bývalý agent CIA

Na Colours of Ostrava budete moci již tradičně navštívit diskusní fórum Meltingpot. Organizátoři Meltingpotu se rozhodli, že budou pokračovat v projektu Voices of Meltingpot – ve tvorbě filmových zpovědí vybraných řečníků fóra. Nyní jsou zdarma přístupné rozhovory s 21 osobnostmi, které navštívily ostravské Vítkovice v červenci 2018. 

Ve filmově stylizovaných rozhovorech se o své inspirativní myšlenky, příběhy a zkušenosti dělí zajímavé české i zahraniční osobnosti. Projekt Voices of Meltingpot se přitom neomezuje na určitý typ respondentů, ale snaží se, aby bylo spektrum co nejširší. V krátkém filmu tak můžete zhlédnout autora knihy Hygge Meika Wikinga, lékaře a propagátora celostní medicíny Rüdiger Dahlkeho nebo bývalého agenta CIA Josepha Wippla.

Z českých osobností si můžete v rozhovorech Voices of Meltingpot 2018 poslechnout třeba geologa, klimatologa a popularizátora vědy Václava Cílka, psychiatra a psychoterapeuta Ivana Verného nebo překladatele a anglistu Martina Hilského. Ten se k projektu vyjádřil velmi pozitivně. „Moc se mi to líbí a k celému projektu vám gratuluji,“ napsal.

„První ročník filmových rozhovorů Voices of Meltingpot nás přesvědčil, že má smysl jít do toho znovu. Zachytit na kameru a uchovat tak inspirativní myšlenky, které zazní v létě v Ostravě. Jak pro ty zájemce, kteří na Meltingpot nemohli přijet, tak i pro ty, kteří si chtějí svůj zážitek ze setkání s našimi výjimečnými hosty připomenout,” vysvětluje kurátorka fóra Meltingpot Zlata Holušová.

Diskusní fórum Meltingpot bude již počtvrté přímo v areálu Colours of Ostrava od 17. do 20. července a přístup na něj má každý s platnou vstupenkou na festival. Během čtyř festivalových dnů zde opět promluví přes 150 inspirativních řečníků z celého světa, s nimiž zároveň povede ve speciálním studiu rozhovor moderátorka Veronika Poláčková.