O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

V Pekingu začalo oficiální zasedání pěti jaderných velmocí
2019-01-30 19:15:56 cri

Dnes bylo v Pekingu zahájeno oficiální zasedání pěti jaderných velmocí, včetně Číny, USA, Ruska, Velké Británie a Francie. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Geng Shuang (Keng Šuang) ve stejný den na pravidelné tiskové konferenci v Pekingu uvedl, že vzhledem k současné mezinárodní situaci přináší zasedání pěti jaderných velmocí, jejich přímá výměna názorů a důkladné prozkoumání naléhavých otázek v oblasti strategické bezpečnosti velmi pozitivní signál.

Hlavním tématem tohoto zasedání je „Posílení spolupráce mezi pěti jadernými mocnostmi a ochrana Smlouvy o nešíření jaderných zbraní". Pět jaderných velmocí provede rozsáhlou výměnu o jaderných politikách a strategiích a projedná témata jako jaderné odzbrojení, nešíření jaderných zbraní, mírové využívání jaderné energie a další. Jde o první oficiální zasedání pěti jaderných velmocí po dvou letech.

Geng Shuang uvedl, že Čína, Francie, Rusko, Velká Británie a USA se shodují na tom, že pět jaderných velmocí má významnou odpovědnost za udržování mezinárodního míru, bezpečnosti a stability. Uznávají také, že současné mezinárodní bezpečnostní prostředí čelí vážným výzvám. Pět zemí je ochotno posilovat koordinaci, řešit konflikty a společně čelit mezinárodním bezpečnostním výzvám. Zasedání pěti jaderných velmocí, jejich přímá výměna názorů a důkladné prozkoumání naléhavých otázek v oblasti strategické bezpečnosti přináší v současné situaci velmi pozitivní signál.

Pepa

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China