„Beru to jako úžasné číslo, první vlaštovku, že mají lidi o něco zájem,“ řekl Bařinka.

Město plánovaný projekt uskuteční pouze za předpokladu, že se podaří sehnat dost peněz z dotací. Celkem má akce vyjít na zhruba 40 milionů korun.

„Osobně jsem se veřejného projednání nemohl zúčastnit, protože jsem měl chřipku. Ale z informací od kolegů vím, že projektant s lidmi dobře komunikoval. A třeba náš radniční architekt dával k projektu správné připomínky,“ uvedl Bařinka.

Na veřejném fóru tak po prostudování vizualizací zaznělo, že bude nutné respektovat zátopové pásmo řeky. „Že když dáme k řece minigolf, který bude stát desítky tisíc korun a pak nám ho odnese voda, je to špatně a ani ho stavební úřad nepovolí,“ uvedl příklad starosta.

Projektant připomínky zapracuje, pak je projedná rada města a udělá se další seznamovací kolo s projektem. A bude se čekat na zdroj financí, ať už z ministerstev nebo z evropských peněz.

Hlavně žádný správce

A jak by mohl park a areál kina po zásahu odborníků v budoucnu vypadat? Přibudou různé doplňky - pro seniory a malé děti, dále menší in-line dráha. Vedení města nechce, aby byly v prostoru prvky, pro které by bylo nutné zřizovat správce, za kterého by se muselo platit.

„Týká se to například nápadu s velmi jednoduchou hospůdkou,“ naznačil Bařinka. Je přesvědčený, že jde především o zahradu se stromy a rostlinami, stačí doplnit mobiliář, cestičky, upravit zeleň a spravit letní kino. „Zůstane, jak je, akorát rozbité posezení, ty schodky, se musejí renovovat. A letní kino kupodivu v celkovém rozpočtu netvoří nijak velkou položku. Dalo by se případně udělat zvlášť z vlastních zdrojů, pokud neseženeme peníze na celou akci,“ doplnil starosta.

Vizualizace od projektanta, které měli lidé možnost vidět dvě, jsou si velmi podobné. „Navržené herní plochy jsou stejné, pouze umístěny na jiných místech,“ vysvětlila Jana Tůmová z radničního investičního odboru.