Přirozenost versus umělost mladých celebrit: debatované téma Instagramu

Přirozenost versus umělost mladých celebrit: debatované téma Instagramu

Přirozená krása je již delší dobu utlačována umělým vzhledem, plastikami, retuší a aplikacemi, které mění celkový vzhled k nepoznání. Zvedá se velká vlna nevole na Instagramu.

Dobrý vzor

Mladé a krásné modelky, fashionistky, blogerky a propagátorky zdravého životního stylu, jsou mezi mladší generací něco jako bohyně. Mezi oblíbené a populární patří Gigi Hadid, Victoria's Secret andílci Emily Didonato a Taylor Hill či ruská krasavice Kristina Pimenová. Mladé dívky je sledují každý den. Chtějí být jako ony. Jsou jim inspirací. To je správné. Zajímají se o to, co mají na sobě, jak se chovají, co jí, čím se udržují fit, jaký nosí make-up atd. Problém nastává, když se začnou objevovat chirurgicky jiné upravené modelky a blogerky, které si hrají na přirozenost a lžou o svém vzhledu.

 

Špatný vzor

Na Instagramu se začaly objevovat účty ukazující pravé tváře mnoha vysoce sledovaných rádoby přirozeně dokonalých krásek. Mladá generace se začala ozývat, protože nedosažitelný vzhled a mnohdy nerealistické postavy nejsou pro ně skutečné. Mnoho se jich navzájem i podobá se svými obrovskými rty, botoxem, výplněmi... Lidé horlivě rozebírají, komentují a debatují nad tím, proč některé celebrity lžou a popírají veškeré úpravy. Mezi nejvíce debatované patří nejlépe placená modelka světa Kendall Jenner, její sestra byznysmenka Kylie Jenner, mladší sestra slavné Gigi, Bela Hadid a modelka Hayley Baldwin. Úpravy na jejich tvářích jsou zjevné i laikům. Proč lhát?

 

Je to jen byznys

Všechny jmenované jsou ze slavných rodin. Tlak na ně musí být být obrovský. Proto se ženou za dokonalostí. Velký problém nastává u dívek pod 15 let, které si myslí, že uměle upravená kráska se tak narodila. Dívky pak na sebe vytvářejí nemožné nároky. Tyto celebrity jsou špatným příkladem, ale nic si z toho nedělají. Ba naopak. Propagují nadále za velké peníze nefungující krémy, škodlivé hubnoucí prostředky, nezdravé stahovací pásy a mnoho dalšího.Přitom samy vědí, že za svůj dosažený vzhled vděčí plastickým chirurgům, invazivním zákrokům a retuši fotografií. A další neznámé dívky se také nechávají očividně upravit... A nejen díky aplikacím jako například Faceapp.

 

Vrchol nepřirozenosti

Mezi královny umělé krásy patří ruská modelka Anastasia Kvitko. Ve svých 17 letech se neprosadila jako přirozeně hezká, tak se poddala plastickým úpravám. Kvitko však tvrdí, že objemné pozadí má díky chození do schodů, vosí pas díky cvičení a naprosto změněný obličej kvůli dospívání. Její přehnaně retušované, zmanipulované a upravené fotografie jsou na Instagramu pověstné. Stačí se podívat na fotky z tiskové konference bez úprav. Skoro by se dalo říci, že to není tatáž osoba. Smutné je, že i s desítkami kosmetických, chirurgických a plastických operací stále používá retušování v aplikacích a programech tak, že nevypadá reálně. Někdy je lepší vyhledat odbornou psychologickou pomoc.

 

Opravdová krása

Nejkrásnější přirozenou dívkou světa pro tento rok je Thylane Blondeau. 17letá Francouzka vyhrála i ve svých 6 letech, kdy byla vyhlášena nejkrásnějším dítětem planety. Právě její přirozenost je nádherná. Je samozřejmě velmi sledovanou a obdivovanou na Instagramu, ale kromě jemných filtrů nepoužívá nic radikálního na úpravy fotografií. Je skvělým příkladem mladší generaci. A není jediná. Objevují se ženy a dívky všech barev pleti, tvarů, postav a zemí, které propagují jen přirozenost. 

 

Zdroj; pinterest.com, instagram.com, irinatee.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram