Tipy, rady, návody

Domácnost bez pojištění rovná se risk na druhou

Autor angelo


Matematická úloha, která neoperuje s čísly, jako spíš s potenciálem nebezpečí. Jistě, dnes a denně se může stát bohužel naprosto cokoliv a jedinou možností, jak eliminovat škody, je dopředu se na ně připravit.

Nedůvěra k pojišťovnám jistě není namístě, protože právě díky nim se v době, kdy nás ohrožují záplavy, vyhoří byt nebo se přihodí jiná nepříjemná událost, můžeme dostat ven z nejhoršího. A v moderním světě se prostě riskovat nesmí, neštěstí nechodí po horách, nýbrž po lidech, bohužel.

Garsonka nebo velký byt, pojistit se musí

Pojištěná domácnost je spokojená domácnost, rizika jsou pokryta a vše může fungovat v klidu a beze strachu, že se něco přihodí a zůstaneme v okamžiku prakticky zcela bez prostředků. Ke sjednání pojištění přitom nemusíte znát některé jinak nepodstatné detaily, protože smlouvu podmiňuje kromě kontaktních údajů pouze výměra bytu či domu, ve kterém žijete. Tudíž, administrativa je velmi jednoduchá a nezabere zbytečný čas navíc. Kdyby tohle tak šlo i při klasickém úředním jednání, že? Hned by bylo na světě o poznání veseleji!

Když už pojistku, tak nanejvýš komplexní

Mít pojištěnou nejen domácnost, ale pokrýt i další důležité oblasti, to vše v rámci jedné smluvní dohody. To není jen přání, ale běžná realita. Pojištění odpovědnosti za škodu totiž může být součástí pojistky pro domácnost a být automaticky sjednané pro všechny členy rodiny žijící s vámi pod jednou střechou. Nulová spoluúčast a platnost na všech kontinentech, pojistit se takto může například také rodinný pes. Definice zákona hovoří jasně, může jít o úraz nebo poničení drahé věci. Tedy náhody, které vstupují do života a my je musíme bohužel velmi pracně řešit. S vhodně zvoleným pojištěním ale celá záležitost až tak pracná opravdu nebude…

O autorovi

angelo

Zanechte komentář