„Požádal A. J. o opatření zbraně, případně výbušného pásu,“ řekla k případu mluvčí Krajského soudu v Brně Eva Angyalossy.

Cizinec s křestním jménem Moustafa naplánoval pomstu do detailů. Příteli se svěřil, že hodlá zablokovat vůz exmilenky, odvléci ji na neznámé místo a natočit video, ve kterém se mu přizná k nevěře. Poté by ji usmrtil. Ba co víc, chtěl zavraždit i nového soka (48) v lásce. Přes Vídeň by pak uprchl do své vlasti.

„Kdyby přišli policajti, tak jich chtěl zabít co nejvíc, aby zemřel jako svatý voják islámského státu, aby zemřel pro Boha,“ popsal hlavní svědek TV Nova.

Otázka cti

„Podobná událost je v jeho končinách otázkou cti, žena je jeho majetkem, může rozhodovat o jejím osudu. Jiný kraj, jiný mrav. Pro naše poměry to pochopitelně není polehčující okolnost,“ řekla k případu soudní znalkyně z oboru psychiatrie Marta Holanová.

Tragédii zabránil Moustafův známý, který měl obstarat vražedný nástroj. Když zjistil, že Egypťan myslí svou pomstu smrtelně vážně, zamířil na policii a vše popsal kriminalistům. „Za vraždu ve stádiu pokusu hrozí cizinci až 20 let vězení,“ dodala mluvčí soudu.

Egypťan skončil v brněnské vazební věznici. Před soud předstoupí na konci února.

Video: Žárlivec ubodal v Brně manžela své milenky