Jde o mimořádně kontroverzní projekt, samotné vedení festivalu do poslední chvíle zvažovalo, zda dokument, v němž dvě údajné oběti sexuálního zneužívání popsaly svou historii s Jacksonem, vůbec promítat, a bálo se mohutných protestů.

Nakonec ale před publikum v Park City šéf festivalu John Cooper předstoupil a tiše sál upozornil, že jsou na místě i zdravotníci, kdyby někdo potřeboval pomoc. Diváky totiž čekal vstup do čtyřhodinového hororu plného explicitních popisů sexuálního zneužívání dětí!

Dokument ukazuje strastiplnou cestu dvou chlapců, teď už mužů, Wadea Robsona (36) a Jamese Safechucka (39). Safechuck byl podle filmu Jacksonovou první obětí. Potkali se při natáčení legendární reklamy pro Pepsi. Safechuckovi bylo pouhých sedm, když si z něj Jackson udělal „kamaráda". Jejich „přátelství" pak bylo plné manipulace, zneužívání a bizarních sexuálních aktů. „Masturboval, když jsem před ním chodil jako pejsek po všech čtyřech,“ popisuje v dokumentu.

Svatba za peníze

A jiné „společné aktivity" jsou ještě děsivější. Jackson chlapce později vmanévroval i do „svatby". Koupil mu diamantový prsten, před oltářem si pak řekli „ano". Po svatbě Jackson zaplatil otcovi miliony, aby mlčel.

Ve 14, když už Safechuckodrostl", se s Jacksonem viděl naposled. Zpěvák už měl totiž nového. Tím byl právě Robson, tehdy sedmiletý. Netřeba podotýkat, že i jeho „přátelství" s Jacksonem se neslo v obdobné rovině... Ne všichni ale dokumentu věří. Na internetu teď tedy vypukla jakási válka mezi příznivci Jacksona a těmi, kdo jsou o pravdivosti snímku přesvědčeni...

V souvislosti s kontroverzním filmem se na světlo světa vytáhlo i jedno z nejskandálnějších vyjádření jeho sestry LaToyi Jacksonové (62). Ta už v roce 1993 televizi NBC řekla, že o Michaelově pedofilii věděla i jejich matka Katherine, ale tiše mlčela.

„Byly tam ale nejméně dva šeky pro rodiče těch dětí, ty mi máma i ukázala. Byly na velkou sumu peněz a ona kvůli tomu zuřila. Velmi dobře věděla o těch dětech, které tam s ním pobývaly. Ona byla tou, co vždy říkala, že Michael, promiňte mi to slovo, je ,zatracený buze*ant'. Pořád dokola říkala: ‚Nemůžu ho vystát, teplouše!‘ Ona o všem ví. A teď to popírá, a to mě moc bolí,“ prohlásila na začátku 90. let LaToya.

Rodina film odmítá

Správci odkazu Michaela Jacksona proti filmu protestují a vydali tiskovou zprávu. Stojí v ní mj. tyto argumenty:

• „Jde o další vraždu Michaela Jacksona. Jednou mu to udělali za života a teď ještě po smrti.“

Wade Robson a James Safechuck nemají žádné důkazy a v minulosti přísahali, že se nic takového nestalo.“

„Režisér si vybral pouze tyto dva a vynechal celou řadu jiných svědectví.“

„Žádný soud nikdy Michaela Jacksona neodsoudil.“

Pohledem recenzentů: Chtělo se mi zvracet!

„Už nikdy nebudete poslouchat Jacksona s pocity jako dosud. Spíš si ho nepustíte už nikdy.“ - David Ehrlich, Indiewire

„Jedinou a nevyhnutelnou reakcí je hrůza z té hrůzy.“ - Owen Glieberman, Variety

„Fakt se mi zvedal žaludek. Šokující... Všichni jsme byli vedle, když jsme Jacksona podporovali. Byl pedofil!“ Mara Reinstein, US Weekly

VIDEO: Nahrávka Michaela Jacksona. Zpěvák na ní mluví o turné. Z jeho hlasu je však poznat, že je pod vlivem silných léků...

Video
Video se připravuje ...

Nahrávka Michaela Jacksona. Zpěvák na ní mluví o plánovaném turné. Z jeho hlasu je však poznat, že je pod vlivem silných léků Youtube.com

 

Fotogalerie
74 fotografií